Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Balkon-moestuin


SiaRa

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik ben SiaRa en ik vind het leuk om zelf wat groenten en fruit te kunnen groeien, maar ik heb alleen een balkon tot mijn beschikking dus dat is wel een beetje een extra uitdaging.

Ik liep tegen wat dingetjes aan dus heb inmiddels behoefte om wat te kunnen sparren met mensen die er meer verstand van hebben en meer ervaring hebben dan ik

Hieronder ook wat foto's van mijn groente en fruit in potten. Ik heb nu spaanse peper, paprika, broccoli, 2e poging tot oogst van aardappelen dit jaar, een 1e jaars rode bessen boompje, een 1e jaars en een 2e jaars frambozenplant, bieslook, bosuien en lavendel.

Onlangs heb ik m'n wortels opgeruimd, want die waren mislukt. Ik denk niet genoeg uit elkaar geplant, want ze waren allemaal heel mini gebleven (max 2-3 cm) en nadat ik alsnog een poging had gedaan om ze beter uit elkaar te zetten werd het loof helemaal geel, dus dat was waarschijnlijk niet zo'n goed plan. Ik heb al wel een keer aardappeltjes geoogst. Ze waren niet zo groot geworden, maar ze smaken prima. Ik heb nu een paar aardappeltjes teruggestopt in de grond en wie weet!

Ook had ik laatst frambozen die niet goed meer waren en ik had nog een lege pot met grond, dus ik heb ze in de grond gedaan. Geen idee of je zo frambozen kunt kweken, maar ik dacht, ik probeer het gewoon

2013081112523377441376218684.jpg2013081112523940381376218691.jpg2013081112524637211376218698.jpg2013081112525162241376218705.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook op een kleine ruimte kun je prima tuinieren, zoek bijvoorbeeld eens naar verticaal tuinieren

Ik denk wel dat je bessenplanten een grotere pot nodig hebben.

 

De worteltjes konden misschien niet diep genoeg of kregen te weinig voeding, in een pot tuinieren werkt toch anders dan in de volle grond. Zelf heb ik nog geen worteltjes geprobeerd omdat ik ook niet in volle grond nog tuinier maar net als jij o.a. in potten. (alleen de bomen en struiken staan in de grond verder houten bakken en potten van klein tot zeer groot)

De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo SiaRa, welkom op het forum!

 

Elke vorm van tuinieren heeft zijn uitdagingen, dat houdt het interessant

Ik vind het geweldig om te ontdekken wat er allemaal kan met zaden en grond. En je balkon heeft zeker potentieel.

Veel plezier op je balkontuin en het forum!

 

Marijke.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...