Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mogelijks staat er wel ergens een goed recept maar ik wou het toch eens vragen. (op bevel)

Wij zouden graag het teveel aan komkommers inmaken, liefst in zoet-zuur maar weten niet goed hoe het nu het beste is om een lange bewaartijd te garanderen.

In de koelkast gaat niet bij gebrek aan plaats. Wecken zou wel gaan, of zoet zuur of gewoon op azijn.

Maar altijd voor lange tijd houdbaar.

Wie komt deze arme drommel ter hulp?

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Dit recept gebruikte mijn vader vaak:

-----------------------------------------------

ZOETZURE KOMKOMMER

 

Ingredienten:

 

1,5 kilo komkommer

750 gr suiker

½ liter water

½ liter appelazijn

150 gr sukade

2 pijpjes kaneel

1 tl kruidnagels

 

Komkommer schillen, vruchtvlees eruit krabben en in blokjes snijden.

Het water, suiker en de azijn aan de kook brengen en af en toe roeren.

Komkommer toevoegen en in 10 minuten glazig koken.

Blokjes laten uitlekken waarbij het sap wordt opgevangen en in de pan wordt gedaan.

Voeg aan het sap de sukade, kaneel en de kruidnagels toe, samen aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken op een zacht vuur.

 

Potten schoonmaken en komkommerblokjes over de potten verdelen (ongeveer 5 potjes). Sap bijgieten tot de pot half gevuld is, potten doorroeren en verder afvullen. Hierna de potten afsluiten.

 

------------------------------------------------------------

 

En deze voor de courgettes is net zo goed voor komkommers te gebruiken, ook van vaders:

 

-------------------------------------------

 

COURGETTE IN HET ZUUR

 

Ingredienten:

 

1 kg courgettes

60 gr zout

1 rode en 1 witte ui

½ liter azijn

400 gr suiker

1 tl selderiezaad

1 tl mosterdzaad

1 tl mosterdpoeder

1 tl kurkuma (turmeriek/geelwortelpoeder)

 

Courgette in stukjes snijden en in een vergiet met zout 2 uur laten uitlekken (Komkommer behandelen als in bovenste recept).

Uien in stukken snijden.

Azijn met suiker aan de kook brengen en de kruiden , de uien en de courgette toevoegen en 10 á 15 minuten laten doorkoken.

 

Potten schoonmaken en vullen.

 

(Naar smaak de hoeveelheid suiker en azijn wat aanpassen.)

 

-------------------------------------------------

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...