HuubvG Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Is er een leukere manier om snijbiet te bereiden dan de gangbare 'koken zoals spinazie' manier? Quote
greetje Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 ik heb van de week 2 x de jonge blaadjes als sla gegeten,lekker hoor Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
HuubvG Geplaatst: 17 juni 2013 Auteur Geplaatst: 17 juni 2013 Ja lekker, dat heb ik ook gedaan toen ze jonger waren. Nu was het blad al wat groter, de stengels dikker, heb ze net toch maar gekookt (was een beetje laat met m'n vraag...) eigenlijk best lekker. Anders dan spinazie, maar minstens net zo lekker. De reuk en smaak gaven mij een wondere ervaring van déjà vu; zo'n 340 40 jaar geleden at ik het ook uit een van m'n eerste moestuintjes, nu weet ik het weer, ik zie het weer voor me. Die houden we erin! Quote
greetje Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 ik had het vroeger idd ook in mijn moestuin en ik lust geen spinazie en van snijbiet wordt je ook groot en sterkdenk dat je er ook wel een soort snijbiettaart van kan maken voordeel van snijbiet is ook dat het geen nitraat/nitriet bevat Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Jenneke Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Ik weet niet of je Pizzocheri kent, maar dat is dus erg lekker met snijbiet.http://nl.wikipedia.org/wiki/Pizzoccheri Je kunt het ook maken met bijvoorbeeld (volkoren) penne. Ik maak vaak een wat eenvoudiger versie met gekookte aardappelen van de vorige dag die ik dan lekker goudbruin bak met wat salie, daar voeg ik dan een prei en de gesneden snijbiet aan toe met gehakte knoflook. Even roerbakken tot het wat geslonken is. Dan de gaar gekookte pasta erbij en blokjes (bijv. jonge) kaas. En doorwarmen tot de kaas gesmolten is. Beetjegesmolten roomboter erover en geraspte parmezaan of pecorino o.i.d. Je kunt ook alles gaar koken in 1 pan je voegt dan alles in volgorde van kooktijd toe. Als alles gaar is stort je het in een ovenschaal gehakte knoflook, salie, kaas en roomboter erover en even gratineren in de oven. Ook lekker zijn bladerdeegflapjes gevuld met een mengsel van afgekoelde roergebakken snijbiet (met een teentje knoflook en wat oregano) en blokjes feta. En misschien vind je ook nog iets lekkers op deze site http://www.snijbiet.nl/recepten/ Quote
maartje Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Snijbiettaart (kan ook gemaakt worden met of in combinatie met andere bladgroenten). Snijbiet wassen, snijden en koken (totdat het geslonken is). Water er zoveel mogelijk uitpersen, mengen met kaas (feta of schimmelkaas), zout en peper. Springvorm bekleden met bladerdeeg en vullen met snijbiet-kaas mengsel. In de oven op 200 graden totdat het bladerdeeg lichtbruin is. Op de site van odin staan ook veel lekkere recepten met snijbiet http://odin.nl/nl/index.htm zoals snijbietlasagne. Quote
HuubvG Geplaatst: 17 juni 2013 Auteur Geplaatst: 17 juni 2013 Even tussen neus en lippen door: het nitraat >>> nitriet verhaal, dat is alweer achterhaald, je mag bladgroente wél opwarmen, spinazie is wél goed als krachtvoer, Popeye had er wél baat bij! Nu ga ik gauw jullie recepten bestuderen, ze zien er op het eerste gezicht goed uit! Lekker, ook zal ik de sites bekijken en eens een taart maken, dat doe ik nog veel te weinig. Bedankt! Quote
meekje Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Van deze site heb ik al veel lekkere snijbietrecepten gemaakt! http://www.snijbiet.nl/recepten/ Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Claudia69 Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Ik gebruik het als spinazie in lasagne (laagje snijbiet met room, laagje tomatensaus met vlees, bechamelsaus onder en boven) of ik maak ze klaar op zijn Italiaans, als de ribben wat groter zijn: 600 gram snijbiet1 ei 2 kleine uien2 teentjes knoflook10 cl room, 10 cl melk1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicumpeper & zoutnootmuskaat Bereidingswijze De uien en de knoflook fijn snipperen.Het blad van de snijbieten van de nerven halen en in reepjes snijden, de nerven in stukjes snijden.Ui en knoflook glazig stoven en de nerven toevoegen. Met een grondje water 10 minuten laten sudderen. Blad toevoegen, afkruiden met zout, 5 minuten laten sudderen. Oregano, basilicum en peper toevoegen en nog 5 minuten op het vuur laten staan (evt. nog water toevoegen). Ei, room, melk en nootmuskaat mixen, bij de snijbiet gieten en al roerend laten opwarmen totdat het ei gestold is. Indien nodig nog wat maïzena (opgelost in water) toevoegen en even laten doorkoken. Lekker met tagliatelle en gebakken vis (forel of zalm). Quote
malouis Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Hier is een heel simpel stamppotje rauwe snijbiet met uitgebakken spekjes favoriet. Quote
Lisette Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 Wat leuk die recepten !!Ik heb dit jaar voor het eerst snijbiet , regenboog en gewone , en kan haast niet wachten tot het groot genoeg is om te gebruiken.Zal kwa smaak wel niet veel schelen denk ik maar die kleuren lijkt me erg leuk Groetjes Lisette Quote
jootje Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 Ergens op het forum staan al recepten van bv een snijbiet taart. Die is erg makkelijk en lekker. Ipv het deeg te maken, neem ik bladerdeeg, supermakkelijk dus. Snijbiet hoeft ook niet voor gekookt ofzo. Quote
Erny Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 Snijbiet (vooral de groene witribbige) gebruik ik waar ik anders Paksoi of Chinese Kool zou gebruiken. Heel even in de wok dus, met van alles wat voorhanden is aan eventuele andere groentes.De Lucullus snijbiet gebruik ik dan weer meer als.... ja... spinazie... En na de regen van de laatste tijd heeft de snijbiet er ook eindelijk zin in gekregen en is lekker aan het groeien dus ik kan ook beginnen te oogsten én eten. Quote
malouis Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 En na de regen van de laatste tijd heeft de snijbiet er ook eindelijk zin in gekregen en is lekker aan het groeien dus ik kan ook beginnen te oogsten én etenWelke regen?!? Ik vind dat er een behoorlijk smaakverschil is tussen de verschillende soorten snijbiet.De rode smaakt veel meer naar bietjes, veel 'aardser', de witribbige zit qua smaak wat richting paksoi, en de groene heeft wel wat weg van spinazie, maar dan iets neutraler van smaak. Quote
Erny Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 We hebben hier toch écht een stortbui gehad afgelopen vrijdag... Quote
Stan Geplaatst: 18 juni 2013 Geplaatst: 18 juni 2013 Snijbiet is ook erg lekker op broodjes met gesmolten kaas uit de oven. Wel eerst de snijbiet kort wokken tot het meeste vocht er uit is. Als je het op een home made pizza doet niet wokken die gaat n.l. langer in de oven. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Cupcakeje Geplaatst: 6 september 2017 Geplaatst: 6 september 2017 Ik wordt overspoelt met snijbiet uit de tuin. Ik heb veel te weinig recepten voor al dat snijbiet.. hier dus lekker zitten spitten en al wat lekkere recepten voorbij zien komen. Maar denk gooi toch het topic nog even omhoog.. we zijn alweer 4 jaar verder en wie weet hebben jullie nog wel veel meer lekkere snijbiet recepten ! Quote
Claudia69 Geplaatst: 6 september 2017 Geplaatst: 6 september 2017 Laagje snijbiet met room tussen lasagne, of gewoon een uitje en wat look glazig stoven, de snijbiet toevoegen en dan een room- of melksausje toevoegen (op eender welke manier bereid). Quote
Cupcakeje Geplaatst: 6 september 2017 Geplaatst: 6 september 2017 Past snijbiet goed bij gourgette ?dan kan ik die samen in de lasagne doen. Quote
Jenneke Geplaatst: 15 januari 2018 Geplaatst: 15 januari 2018 Van de week gezien op tv, in een programma met Jamie Oliver, Zwitserse Capuns; snijbietrolletjes. Leek mij heel lekker.http://www.coopzeitung.ch/Capuns Quote
appelvrouw Geplaatst: 3 september 2018 Geplaatst: 3 september 2018 Snijbietcurry:Snij van 10 mooie snijbietbladeren de stelen van de bladeren. Maak de stelen schoon en snij het onderste stuk eraf. Snij de stelen in repen en de repen in blokjes. Snij een ui fijn en zet deze even aan in enkele eetlepels zonnebloemolie. Doe de blokjes snijbiet erbij en bak op laag vuur. Snij de bladeren in repen, was deze en droog ze in de slamolen. Voeg aan de blokjes snijbiet een theelepel kerriepoeder, 1 theelepel geelwortelpoeder, 1 theelepel korianderpoeder een halve theelepel komijnzaad en een halve of rode peper naar smaak. Bak dit zachtjes enkele minuten en voeg dan het blad toe. Voeg als het blad wat gesmolten is een half bouillonblokje, een centimeter kokos ( van een kokosblok) een hand rozijnen en een glas water toe en laat nog ongeveer tien minuten sudderen. Voeg eventueel nog water toe. Rooster een hand cashewnoten en strooi deze over de snijbiet als je het gaat opdienen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 6 september 2018 Geplaatst: 6 september 2018 Roomboter met paar blaadjes fijngesneden salie, rozemarijn en 7 ansjovis doorroeren en opzij leggen. Snijbiet en evt andere kool blancheren. Rode kool, witte kool, kan allemaal erbij. Ziet er wel zo ezlelig uit al die kleuren. Nerf moet je kunnen indrukken, dus misschien is koken qua term beter gepast. Stoven in het roombotermengsel. Likje overhouden en voor serveren het laatste beetje er over heen doen. Lekker met zeevruchten (ik at het met kreeft), maar ook heel lekker met stoofvlees. Of misschien bedenk je zelf een andere toepassing. Vind Appelvrouws snijbietsalade met knof ook verrukkelijk trouwens. Quote
appelvrouw Geplaatst: 8 september 2018 Geplaatst: 8 september 2018 Ja die ga ik ook maar weer eens maken! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 19 september 2018 Geplaatst: 19 september 2018 Ik lees dit recept net in een magazine koken en genieten Quote
Charly Geplaatst: 19 september 2018 Geplaatst: 19 september 2018 He dat ziet er lekker uit Mel! Tnx voor t delen Quote wees bevriend met kleine dingen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.