Jorieke123 Geplaatst: 24 januari 2013 Share Geplaatst: 24 januari 2013 Kan je basterdsuiker ook zelf maken met-, of vervangen door-, gewone kristal suiker? Ik kan bijvoorbeeld suiker zeer fijn malen, maar basterdsuiker is altijd wat... vochtig? Voor extra smeuïgheid? Ik weet niet hoor, ik roep maar wat Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 24 januari 2013 Share Geplaatst: 24 januari 2013 ik denk dat basterdsuiker is geroosterd en dan weer gedroogd(met water) vandaar nat? Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nicolette Geplaatst: 24 januari 2013 Share Geplaatst: 24 januari 2013 http://www.suikerinfo.nl/allesoversuiker/suikersoorten.html leuk stukje over allerei suikers Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Kamilla Geplaatst: 24 januari 2013 Share Geplaatst: 24 januari 2013 Interessant suikerartikel Ik weet niet wat voor doeleinde of gerecht Jorieke bedoelt om basterdsuiker te vervangen door kristalsuiker. Zelf heb ik altijd gele basterd in huis en daar doe ik ALLES mee. Ik heb voor de visite die suiker in hun thee of koffie willen, rietsuiker in huis. Met gele basterd bak ik cake, koek, taart e.d. Ik kook het mee in de rode kool, worteltjes, rode bietjes en peultjes. Ook appelmoes en pruimencompote wordt er naar behoefte mee gezoet. Wat mij betreft is het universeel omdat ik het overal voor gebruik waar anderen gewone witte kristalsuiker voor gebruiken. Waarom dan ook niet omgekeerd? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje Geplaatst: 27 januari 2013 Share Geplaatst: 27 januari 2013 ik las dat je in een bus/pot donkerbruine suiker een boterham moet doen vanwege het vocht in de suiker die de suiker doet samenklonten Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Kamilla Geplaatst: 27 januari 2013 Share Geplaatst: 27 januari 2013 Heee, wat een idee Dat geldt dan waarschijnlijk ook voor gele basterd, want soms heb ik de neiging om er een hamer en beitel bij te pakken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.