riekie2 Geplaatst: 20 november 2012 Geplaatst: 20 november 2012 Weet iemand een oplossing voor mij. Als ik knolletjes (turnips) of knolraap dan komt er een ammoniak geur aan de knollen zodat ze niet meer eetbaar zijn. Ik heb ze dit jaar gezaaid in potgrond in bakken (na tip) maar dat hielp niet. Kan iemand me vertellen waarom het niet lukt om eetbare knolletjes te telen? Bietjes en wortelen lukken wel goed. Quote
Kamilla Geplaatst: 20 november 2012 Geplaatst: 20 november 2012 Eerlijk gezegd kan ik me er niet veel bij voorstellen. Ik ken de ammoniaksmaak alleen van gerechten waar bamboe in verwerkt is in Oosterse restaurants. Weet jij zeker dat je koolraap wel zou lusten als die uit de winkel komt? Wie weet zit er van nature een bijsmaak in die de een als normaal ervaart en jij typisch als ammoniak. Quote
Antoine Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 Probeer volgend jaar een ander soort. plus een ander soort mest. Vooral geen kunstmest! Daar zit nml ook ammoniak in.Bij mij waren de knollen prima, grote exemplaren en heerlijk zacht van smaak. Ik mest met Champignonnenmest. Ik zaai ze in het voorjaar voor in bakjes en speen ze uit na ijsheiligen. Nou ik zou zeggen volgende keer beter! gr Anton Quote In een groen, groen, knollen, knollenland...
riekie2 Geplaatst: 22 november 2012 Auteur Geplaatst: 22 november 2012 Anton, Dank, hier heb ik wat aan, we gaan het proberen. Riekie Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.