henriette Geplaatst: 16 oktober 2012 Geplaatst: 16 oktober 2012 Van onze blauwe druiven heb ik met hulp van een weck stoompan heerlijk druivensap gemaakt. Ik gebruik schoongemaakte wijnflessen of andere glazen flessen waar rubberen doppen op passen die als het ware over de fles heen vallen( te koop bij o.a brouwmarkt in Almere), het warme sap gaat via het slangetje wat aan de pan zit rechtstreeks in de schone fles , de dop erop en zo wegzetten. Tijdens het afkoelen trekt de dop vacuum en heb je heerlijk goed houdbaar druivensap. Van het warme sap kan je ook heerlijke siroop maken , je neemt per liter warm sap 1 1/2 kg suiker en roert net zolang tot de suiker is opgelost. Als dit koud is voeg je 20 gram opgelost citroenzuur toe en doe je het in een schone fles.Je kan ook dit op een koele plaats goed bewaren. Ik heb een keer geprobeerd gelei te maken van druivensap maar dit werd niet echt stijf daarom dit alternatief. Uiteraard kan je dit ook met witte druiven doen of je druiven gebruiken voor wijn. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.