Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

ff of topic indy : smaakt die dropshot gezouten?

 

en on topic: Ik zou graag het recept van de topicstarter ook leren...ben steeds vanalles met eieren aan het uitproberen

Geplaatst:

O( gatver wat vond ik dat altijd vies...zo gladjes in de mond.)..ik ben wel benieuwd of het van eigen ei lekkerder is dan uit de gekochte fles.

Het ziet er wel prachtig geel uit Stadsboertje!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Yuk lust ik ook niet Jet

Heb hier 2 flessen staan, en niemand die het wil eten/drinken.

Zou dat spul goed blijven Misschien een keer een sneeuwster van maken,

met heel veel slagroom , dan proef je de advokaat ziet zo.

Geplaatst:

@Gedee:Nee het is wel gemaakt met zoute drop,maar het is niet zout meer als hij klaar is.

Eigen advocaat is meestal wat zachter van smaak,als dat je het in de winkel haalt,maar de advocaat smaak blijft.Dus als je het niet echt lekker vind,dan is het zonde om te maken.

Geplaatst:

Ik lustte vroeger ook nooit advocaat, en zeker niet uit de winkel! Sinds ik zelfgemaakte advocaat heb ontdekt.... Mjammie... blijf daar maar eens af.

Het is trouwens echt niet moeilijk om zelf te maken, en ohhh zo lekker!! #aanrader

Geplaatst:

Ok, simpel receptje van oma's advocaat:

 

15 eieren

bijna 1L. (inmaak)brandewijn

1 pond suiker

2 zakjes vanillesuiker

 

De eieren zeven en in een melkkoker doen. Ondertussen een grotere pan met water aan de kook brengen. Na de kook lager zetten en de melkkoker-pan met eieren hierin zetten. Direct de suikers en de brandewijn toevoegen.

Met een houten lepel (alleen maar!) rechtsom blijven roeren tot het schuim wat er op komt weg is getrokken. Daarna in een bak koud water af laten koelen en eventueel (als er nog klonten in zitten) door een zeef roeren.

 

Lekker met een toefje slagroom. Hoelang het houdbaar is weet ik niet meer precies, iig moet het wel de koelkast in.

Good things come in small packages

Geplaatst:

Eeh.. gewoon.. door zo'n metalen zeef. En met behulp van een pollepel, dat dan weer wel

Ging er bij oma om dat die witte dingetjes in de zeef achterbleven. Weet ff niet meer zo snel hoe dat heet

Gewone brandewijn is minstens 35% alcohol, inmaak is wat lager, zie:

 

"Inmaakbrandewijn heeft een wat lager alcoholgehalte en is iets gezoet, waardoor het inmaken van vruchten nog gemakkelijker wordt."

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandewijn_(drank)

Good things come in small packages

Geplaatst:

Over de houdbaarheid:

Als je schoon werkt, na bereiding snel afkoelt, en daarna direct -flessen vol afgevuld- in de koelkast plaatst (4 graden), hoe lang is het dan in ieder geval houdbaar?

 

En wat doe ik met zoveel overblijvend eiwit. Andere toepassing, recept?

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

schuimkoekjes erg lekker.

Ik heb ergens eens gelezen dat de flessen ongeopend wel een maand of 4 kunnen staan.Geopend in de koelkast bewaren.

Geplaatst:

Maak je er dan formaat eierkoek van?

 

Vraag t s aan Jorieke, die maakt ze regelmatig als ze veel eieren over heeft. Die schuimkoekjes bedoel ik

Good things come in small packages

Geplaatst:

Ik maak ze wel redelijk aan de maat ja,heb een grote oven,dus er passen ook heel veel in.Ik maak ze in een spuitzak,van die drolletjes zeg maar.Ik tel eigenlijk ook nooit,er gaat altijd een gedeelte naar mn vader,die is er dol op.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...