Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vanmiddag het weckboekje doorgenomen omdat ik aardbeien wilde wecken. Lees ik : "Aardbeien bevatten een hoge hoeveelheid klaverzuur. Voor een betere houdbaarheid is het aanbevolen, de aardbeien kort te blancheren; 30 sec. in kokend water. Na het blancheren de aardbeien afspoelen en het water beslist uitgieten omdat dit het onverdraagzame klaverzuur bevat. Heb daar werkelijk niet eerder van gehoord.ook via google weinig info. Heb voor de zekerheid mijn aardbeien toch maar geblancheerd maar vind het triest het rode sap door het afvoerputje te zien lopen. Staat deze tekst ook in de nieuwere uitgaven van het "Weck inmaakboek ", vraag me namelijk af of het toendertijd in 1984 meer speelde dan nu?

Geplaatst:

In mijn weck inmaakboek uit 1988 staat het ook(bij : Wat kan men allemaal inmaken....4 aardbeien), maar bij de 2 recepten(aardbeiengelei en aardbeienjam) staat het weer niet erbij....heb er ook nog nooit van gehoord. Beetje vreemd....ga nog ff verder zoeken.

 

edit; klaverzuur = oxaalzuur Ik lees dit op inet:

 

Als je gevoelig bent voor dit soort zuur of nierproblemen in de familie heb dan kun je beter oxaalzuurrijke voeding mijden:

 

- spinazie

- rabarber

- bieten

- bessen

- asperges

- noten

- chocolade

- thee

- koffie

- cola

- aardbeien

- tarwezemelen

 

Wat is er nog gezond

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...