Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Veel leveranciers zijn bij mij in volgorde van eerste oogst:

 

winterpostelein veldsla

witlof

asperges

courgettes tuinbonen

Boontjes

Tomaat 

N-Z spinazie

pompoenen 

boerenkool, snijbiet bieten prei en pastinaak

Russische bladkool.

 

Je kan alles op zo veel manieren klaarmaken, Google is je vriend en anders goede kookboeken en een kok met fantasie.

 

(Dit jaar geen een keer boerenkoolstamppot gegeten maar net wel pastinaak/boerenkoolsoep op)

aangepast door Patrijs
  • Like 3
Geplaatst:
Op 4-4-2025 om 15:35, Patrijs zei:

 

Russische bladkool.

 

 

 

Wat voor soort soort is dit?

Die wil ik wel eens gaan proberen.

 

Geplaatst: (aangepast)

ik ben ooit begonnen met  gekregen zelf gewonnen zaad van ik denk Midnight Sun, maar kweek al weer jaren van zelf gewonnen en misschien ook wel gekruist. zaad.

 

20250327_163654.jpg

 

Voor meer info KLIK HIER.

 

Ook Diana heeft een mooi overzicht gemaakt van de bladkoolsoorten.

aangepast door Patrijs
  • Like 3
  • Thanks 1
Geplaatst:
Op 3-4-2025 om 15:20, Rookie zei:

Ik ben op zoek naar een (blad)groente, waar ik de zomer door van kan plukken, en die veelzijdig is qua verwerking in eten.

 

Thinking outside the box:

Amarantblad, dahliablad, snij- of sperzieboonblad, tuinboonblad, zoete aardappelblad etc etc

 

  • Like 3
Geplaatst:

Ik denk daar nou nooit aan, dat die bladeren ook eetbaar zijn.

Die zoete aardappel hoorde ik ook hier onlangs.

Dank voor de reminder.

Geplaatst:
20 uren geleden, Rookie zei:

dat die bladeren ook eetbaar zijn.

 

Ik heb net alle overtollige bladeren gegeten van de dahlia die ik getopt heb. Iets kruidig (bijna peterselie-achtig), iets pittig (zoals rucola), heel subtiel zoetigs (als je t zure van een veldzuring wegdenkt). Ik vind het heel lekker, maar in het begin was het erg wennen!

 

Zoete aardappelblad wordt geprezen om zijn zogenaamd lekkere blad. Ik probeer het al jaren te eten, maar voor mij went het nooit. Vind t toch niet zo lekker, en het laat een bittere nasmaak in mijn mond achter die nog een tijdje blijft. Je zou het niet verwachten, maar ik heb dan liever Dahliablad door mijn salade 😎

 

Amarant is ook echt een bladgroente eigenlijk. Naast de zaden.

 

Bladeren van peulvruchten zijn eetbaar, lekker en smaken, niet verrassend, naar de peulvruchten, haha.

 

Alle genoemde bladeren kunnen ook bereid worden. Ik eet ze meestal rauw 😇

Voor alle bladgroente geldt: neem jong, mals, weinig behaard, groen blad. Ook minder jonge bladeren zijn eetbaar, maar worden al gauw te stug.

  • Like 4
Geplaatst:
Op 13-4-2025 om 14:37, EdelSpint zei:

Bladeren van peulvruchten zijn eetbaar

Dit wist ik dus nog niet. Zo leren we iedere keer weer wat bij.

Geplaatst: (aangepast)

Ik heb dit jaar spinaziezaad uit Nepal gekregen. Wordt 45cm hoog en is even wat steviger als normale spinazie. Ik ga het testen, heb geen idee of het qua smaak vergelijkbaar is met de spinazie die ik ken.

 

Nieuw-Zeelandse spinazie kun je ook blijven plukken. Rucola vind ik ook erg lekker.

aangepast door Flup
  • Like 2

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...