Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Er wordt veel gesproken over pressure cannen en er werd al gevraagd om een speciaal topic daar over.

Bij deze dan.😊

 

Ikzelf heb twee pressure canners, eentje is al wat ouder.

Die heb ik online besteld bij Amazon, maar ik was er niet van overtuigd, dat hij goed werkte, het gewichtje draaide als een malle rond en hij deed erg agressief.

Ik heb nu sinds kort een pressure canner van pressurecanning.nl, waar ik meer vertrouwen in heb.

De mason jars heb ik de vorige jaren ook besteld bij Amazon, maar die ga ik nu bestellen bij de Nederlandse firma, daar zijn ze het goedkoopst.

Ze hebben ook de deksels, die bij de potten horen.

Je schijnt ook gewone Weckglazen te kunnen gebruiken, maar dan met 3 klemmetjes i.p.v. 2.

Dat heb ik zelf nog nooit gedaan.

Wel spaar ik gebruikte groentepotten, mits de deksel nog helemaal intact is.

 

  • Like 2
Geplaatst:
1 uur terug, Rookie zei:

bestellen bij de Nederlandse firma

Welke firma is dat? Ik wil ook graag gaan inmaken. Wil ik eigenlijk al een paar jaar, maar de stap tot op heden nog niet durven maken. Ik ben nu veel aan het lezen hierover.

Geplaatst:

De site heet pressurecannen.nl

De firma is van Lisa, van Moestuin in een rijtjeshuis.

Gezellig dat jij er ook aan wilt.

Als je er genoeg voor gespaard hebt, zou ik het echt aanraden.

Ik ben er al een paar jaar mee bezig, maar ik wil het nu echt goed gaan opstarten.

  • Like 1
Geplaatst:

Ja, Ik kijk af en toe naar haar vlogs. 

Alleen even kijken waar we de potten dan kwijt kunnen. De voorraadkast is behoorlijk warm, doordat daar de buizen van de vloerverwarming op uitkomen. Het lijkt me dat alles koel moet staan. 

Geplaatst:

Ik zal eens een thermometer in de voorraadkast leggen, kijken hoe warm het daar wordt. 

Het zou ook nog in de garage kunnen, maar daar zijn behoorlijke temperatuur wisselingen. In de zomer heel warm en in de winter heel koud. Dan is de voorraadkast beter.

Geplaatst:

Ik neem deze even mee uit het andere topic:

Op 1-10-2024 om 15:42, loes zei:

Tijd geleden wel wat over opgezocht maar begreep toen dat er nog geen elektrische pressure can op de europese markt is. 

  

Op 1-10-2024 om 16:24, Moestuinpassie zei:

@loes de mijn kan wel op inductie of elektrisch. Maar dat bedoel je waarschijnlijk niet 😃


Ik bedoel een stekker aan de pan vast
Lisa legt het hier mooi uit: 

 

  • Like 2
Geplaatst:

Ik zou ook graag een elektrische canner willen hebben.

Maar het zal wel een heleboel tijd duren, voordat die hier op de markt komt.

 

  • Like 1
Geplaatst:

De website doet het niet (pressurecannen.nl).

Zelf weck ik, maar een nadeel vind ik dat je alles wat je geweckt hebt, moet koken voordat je het eet. Bij pressure cannen is dat niet zo, maar het is ontzettend lastig om aan een goede pressure canner te komen. 

  • Like 2
Geplaatst:

Het is pressurecanning.nl, niet pressurecannen.

Deze pannen zijn gewoon goed, ik ben er heel blij mee.

Dat vond ik dus het grootste nadeel van dat wecken in water, ik wil gewoon een pot pakken en klaar.

Als ik alles eerst nog moet gaan koken, neem ik net zo lief vers spul.

Het enige voordeel is dat je het lang kunt bewaren.

 

  • Like 3
Geplaatst:

@Flup Dat is ook precies de reden waarom ik hierna aan het kijken was. Ik moet alles nog aanschaffen en hoewel ik waarschijnlijk wel wat glazen weckpotjes van mijn ouders kan overnemen zal ik de pan en dingen zoals de rubber ringen wel nieuw moeten aanschaffen. Dan kan ik beter direct een stap verder gaan dacht ik zo. 

Ik kwam hier een paar jaar geleden eigenlijk op door de zoektocht naar een Multicooker (ookwel pressure cooker). Zo kwam ik bij de Instant Pot met een canning optie maar helaas is deze niet op de Europese markt anders had ik een mooie alles in 1 pan gehad.
Wie weet later nog of ik wacht tot we een inductie kookplaat hebben en dan toch een CanMate...
Dan moet ik alleen nog uitzoeken welke inductiekookplaat daarvoor het beste is aangezien we die nog moeten aanschaffen. Voor nu eerst een grotere vriezer gekocht 🙈

  • Like 3
Geplaatst:

Houd er rekening mee, dat een volle Canmate, double gestacked, vrij zwaar is.

Dat moet het glas van je inductieplaat wel aankunnen.

Maar een grote vriezer is ook super!

 

 

  • Like 1
Geplaatst:

Zelf wil ik een Presto, maar die zijn lastig te krijgen. Maar ik heb ook geen haast. Het voordeel van wecken of cannen is ook dat je minder diepvries nodig hebt en op lange termijn wat stroom bespaart.

Geplaatst: (aangepast)

O.a. daarom doe ik het ook.

Ik ga ook dingen uit mijn vriezer cannen.

Scheelt toch weer.

 

Denk jij dat er veel verschil is tussen een Presto en een Canmate?

 

 

aangepast door Rookie
Geplaatst:
40 minuten geleden, Flup zei:

Zelf wil ik een Presto, maar die zijn lastig te krijgen. Maar ik heb ook geen haast. Het voordeel van wecken of cannen is ook dat je minder diepvries nodig hebt en op lange termijn wat stroom bespaart.

En minder risico bij stroomuitval. en met pressure canning kan je het zelfs veilig eten zonder te verwarmen.

(Grotere vriezer is bij ons vooral nodig voor de hoeveelheid brood die de rest van mijn gezin naar binnen werkt en TGTG broodpakketten wat een hoop geld scheelt.)

 

 

2 uren geleden, Rookie zei:

Houd er rekening mee, dat een volle Canmate, double gestacked, vrij zwaar is.

Dat moet het glas van je inductieplaat wel aankunnen.

Maar een grote vriezer is ook super!

 

 

ja kijk daar zeg je dus al wat. Nog weer iets om mee te nemen.

Mijn ouders hadden vroeger een extra grote weckpan, die kon niet in de keuken op het gasstel. Daarvoor hadden ze en gasstel met gasfles in de schuur. Dat soort dingen wil ik dus niet, daar heb ik de ruimte helemaal niet voor en het hoeft ook allemaal niet zo groot.

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)

Ik zet het hier vast even neer, zodat ik er niet meer onderuit kan.🙃

Deze week ga ik NZ spinazie, boerenkool en palmkool pressure cannen.

Misschien ook nog de sperziebonen uit de vriezer.

En ik wil ook witte kool gaan doen, ik heb al een boel zuurkool, maar nog 3 mooie witte kolen.

 

aangepast door Rookie
  • Like 2
Geplaatst:

Ik heb besloten om de witte kool niet te gaan pressure cannen.

Ik zal hier mijn gedachtengang erachter neerzetten, voor wie het interesseert.

Ik volg bij mijn canning de Amerikaanse richtlijnen van de USDA.

Dat zijn beproefde en geteste recepten, waarvan 100% zeker is dat het veilig is, met betrekking tot botulisme.

 

Toen ik research deed naar het cannen van witte kool, kwam ik geen recente richtlijnen meer tegen, en in een video zag ik wel iemand cannen, maar die richtlijnen waren al zeker 30 jaar oud.

Na die tijd zijn er geen veilige richtlijnen meer uitgegeven.

Ik vroeg me af waarom dat was.

 

Nu ben ik de kool aan het snijden en ik denk dat ik het weet.

Kool heeft geen bladeren van gelijkte dikte, zoals b.v. spinazie of blokjes pompoen.

De hittepenetratie tijdens het pressure cannen is dus niet gelijk door de hele pot heen.

En juist dat maakt het onveilig.

Dat is een voedingsbodem voor botulisme.

Dat zou betekenen, dat het wel lang bewaard kan worden, maar als je het wilt gebruiken, moet het nog een keer gekookt worden.

Dan is het wel tot pap gekookt en niet echt bruikbaar meer.

 

Ik ga het blancheren en daarna gaat het gewoon de vriezer in.

Jammer, maar wel zo veilig.

P1050989.JPG

  • Like 2
Geplaatst:

Ik zie het weinig hier maar stopte heel veel groente rauw in de vriezer. Ging voor mij altijd prima eigenlijk, ik had wel een heel goede vriezer en vacumeerde meestal de groente. Asperges, kool, paprika’s courgettes verse witte bonen enz. 

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...