geedee Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 Ik heb anijs gezaaid....hij kwam moeilijk op gang en er zijn maar een paar van de zaadjes gekiemd; ik heb nu 2 inni-mini-plantjes en 1 XXXS plantje Wie van jullie heeft anijs en wat doen jullie ermee? gebruiken jullie naast de zaadjes ook het groen van de plant ergens voor? Quote
Marinus Ros Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 Ga je pastis maken? Blad gaat hier mee in de sla, de stengels mogen de gastropoden hebben.... Je weet dat anijs phyto-oestrogeen bevat? Quote
dennislp Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 (aangepast) Blad door de sla? Ik heb hier denk nog 200 gram zaad waar ik niks mee doe ... (behalve aan anderen geven (ruilen)) hoe smaakt dat blad? 21 april 2012 aangepast door Gast Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
hansm Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 blad van anijs waar zou dat naar smaken................ Quote Players only love you when they're playing.
dennislp Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 ... tussen knoflook en knoflookloof zit ook verschil... Smaakt dit dan licht naar anijs? thee van anijs blad? Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
hansm Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 knoflook blad smaakt echt naar knoflook hoor Quote Players only love you when they're playing.
dennislp Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 offtopic.. knoflook ja, maar wel ietsje anders dan de teentjes zelf? Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Marinus Ros Geplaatst: 21 april 2012 Geplaatst: 21 april 2012 Iemand heeft duidelijk een glaasje pastis te veel op. Laat het me zo stellen: ik doe het blad in mijn sla. Het is verfrissend op dezelfde manier als je muntblaadjes aan tabouleh toevoegt. Dat niet iedereen dat lekker vindt kan ik me best voorstellen. Gezond is het beslist wel. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 22 april 2012 Geplaatst: 22 april 2012 Ik heb aardig wat gezaaid, ik zal zo eens kijken of het al op komt. In de vollegrond, op regels. Ik wou voornamelijk het zaad gaan gebruiken, maar het blad ga ik ook eens proeven! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
geedee Geplaatst: 22 april 2012 Auteur Geplaatst: 22 april 2012 Ga je pastis maken? Blad gaat hier mee in de sla, de stengels mogen de gastropoden hebben.... Je weet dat anijs phyto-oestrogeen bevat? ff gegoogled op pastis....wist niet wat het was ...daar staat dat ze het van steranijs maken....maar van gewone anijs zal ook wel kunnen....alcoholisch drankje dus...recept nog ff zoeken phyto-oestrogenen.....ook nooit van gehoord...learning all the time én heel goed om te weten....anijs=good4U stukje google: plantaardige oestrogenen. Van die phyto-oestrogenen is bekend dat ze, enerzijds, de natuurlijke oestrogenen nabootsen waardoor ze de typische ongemakken van de menopauze en botontkalking kunnen afremmen. Anderzijds blokkeren die phyto-oestrogenen dan weer de negatieve effecten van de natuurlijke oestrogenen op bepaalde lichaamsweefsels, waardoor ze naar alle waarschijnlijkheid een beschermend effect hebben tegen bepaalde vormen van kanker (zoals borst- en baarmoederhalskanker) en tegen hart- en vaatziekten. dan de gastropoden...bedoel je daar dan de composthoop mee en de daar verkerende slakken??? (hehe....heb m'n huiswerk af ) Quote
geedee Geplaatst: 22 april 2012 Auteur Geplaatst: 22 april 2012 (aangepast) Ik heb ook op inet gelezen dat de olie van de zaden met suiker worden vermaakt tot anijsblokjes....maar of er nou veel olie uit die zaadjes komt??? geen idee Kun je de zaden ook malen en dan bij gerechten gebruiken (anijspoeder-->>in cake?) ? Weet dat iemand? 23 april 2012 aangepast door Gast Quote
Marinus Ros Geplaatst: 22 april 2012 Geplaatst: 22 april 2012 Pernod, pastis, anisette enz. wordt volgens mij van gewone anijs gemaakt en niet van steranijs. Steranijs in een aziatische plant terwijl je gewone anijs in het middellandse zeegebied bij manier van spreken aan je voeten groeit. De stengels laat ik gewoon aan de slakken, composteren doe ik niet daarvoor is de tuin te klein eigenlijk. Maar inderdaad, gastropoden zijn slakken; letterlijk vertaalt: de maagvoeters. Leuk, he. Wat die olie betreft, tja als je koolzaad bekijkt denk je ook niet direct dat daar wat olie in zit en toch...Ik vermoed dat ze vooral etherische olieen bedoelen. Heb er me eerlijk gezegd nog niet zo in verdiept maar gezond is anijs wel degelijk. Net als venkel die, als ik me niet vergis, ook tot dezelfde familie behoort. De zaadjes worden in alle geval wel in koekjes en cakes e.d. verwerkt. Je kan er ook een verfrissend drankje mee maken, beetje pernod maar zonder alcohol dan. Mogelijkheden zat. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.