Mellie Geplaatst: 22 juli Share Geplaatst: 22 juli @Mai Pensato de vorm ziet er in elk geval wel uit als zebrange. Het duurt lang voordat ze rijp is. Nog even geduld. De peper vind ik echt een plaatje als ze eenmaal rijp is. De smaak is niks bijzonders. Ik heb deze peper vorig jaar voor het eerst gehad. Rijp vind ik het de mooiste peper die er is. Vlammend oranje. Ik ga even foto’s zoeken. Zaden zijn denk ik ook van mij uit de bio doos. Deze foto is van 6 oktober vorig jaar. De kenmerkende strepen komen laat zoals ik al zei. Heb dus nog echt een paar maanden geduld, want ze wordt een plaatje! Op 28 november 2023 heb ik ze uiteindelijk geoogst. Een kleine trip down memory lane met de foto’s. 2 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 22 juli Share Geplaatst: 22 juli Die van mij zijn ook nog groen. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
henkg Geplaatst: 22 juli Share Geplaatst: 22 juli Eén (of een paar) zwaluwen maken nog geen goede opbrengst. ^ Buitenteelt, in pot. Cayenne, Madame Jeanette, Carolina Reaper rood. En een paar blauwe bessen erbij. De drie primaire kleuren bij elkaar. Ik ben niet bang van Red, Yellow and Blue. Dit zijn dus die paar zwaluwen. Pas sinds heel kort bloeien de pepers goed. Eindelijk. Om die allemaal af te laten rijpen heb ik wel goed weer nodig. En een langdurige oude-wijvenzomer. 3 Quote 2023_teeltlijst (.xlsx) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Polly168 Geplaatst: 23 juli Share Geplaatst: 23 juli Vanochtend een rek geknutseld. Hier krijgen de pepers direct zonlicht van ongeveer 10.00 uur tot 19.00 uur. Langzaam begint het geloof ik ergens op te lijken 6 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mdubbelm Geplaatst: 24 juli Share Geplaatst: 24 juli Wat een joekels van planten! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rookie Geplaatst: 27 juli Share Geplaatst: 27 juli (aangepast) Dit zijn mijn peperplanten: Van links naar rechts (of van groot naar klein): Espelette Jalapeño Peachadew De Espelette begint al een heel klein beetje te verkleuren, zag ik zojuist. En kan iemand mij vertellen, hoe ik kan zien dat de Peachadews oogstrijp zijn? 27 juli aangepast door Rooky typfout 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 27 juli Share Geplaatst: 27 juli Dan worden ze perzikkleurig. Maar als je genoeg vruchten hebt, probeer dan ook een onrijpe. Die van mij zijn ook nog lang niet zover. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 27 juli Share Geplaatst: 27 juli De Scarlett variegated heeft eindelijk bloemen! En de Mattapeño heeft echt mooie pepers, er komen er ook steeds meer. Echt een mooie ornamental, vind ik. 5 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 27 juli Share Geplaatst: 27 juli Wow, die tweekleurige vrucht is mooi! Benieuwd hoe die eruit ziet als ie rijpt. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 29 juli Share Geplaatst: 29 juli Peper van de dag: een Shishito die eigenlijk een Varaan wilde zijn. 8 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dashbro Geplaatst: 1 augustus Share Geplaatst: 1 augustus Eerste bloemen in de Chiltepin, met een medium formaatje peper voor de schaal. Ben benieuwd naar deze micro pepertjes. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus Sugar rush peaches van de overwinterde plant van vorig jaar gaan gezellig. Ze zijn meestal wat kleiner, maar staan ook in een kleinere pot. Of dat invloed heeft weet ik niet ( in de zin dat een eerstejaars plant uit zaad grotere vruchten geeft en dan het opvolgende jaar misschien wat kleiner, @rorror bonchikweker?) Mijn peperpoeder van vorig jaar is ook op, dus het wordt ook wel weer tijd. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus Kleinere pot is inderdaad ook wat kleinere vruchten, om ze echt wat groter te krijgen, op juiste moment omschakelen met de juiste voeding. Komen ze uit de kas of buitenteelt? Want voor buiten zou het ook wat aan de groeicondities kunnen liggen wat veel minder was dan afgelopen jaren. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rookie Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus Kijk ze eens shinen! Dit zijn mijn Espelette pepers. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus @rorror ze zijn van een gezaaide plant van vorig jaar in grote pot, naar een overwintering gegaan in kleinere pot en daar volgens mij in blijven staan met wat extra potgrond en regelmatige bemesting. Deze zijn van kas naar binnenhuis naar kas gegaan. Ik ga deze plant nog een jaar overwinteren denk ik (wortels schoonspoelen en oppotten en blad terugsnoeien en dan koel en noorderlicht wegzetten). Dank weer voor het aanvullen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus Als ze inderdaad in de zelfde potgrond blijven staan, hebben ze best wel vaak wat mest nodig. Ik groei nu 5jaar in de zelfde potgrond, nooit vervangen, vul alleen aan. En het verschil is enorm groot als ik ze direct in verse potgrond oppot versus de oude potgrond. Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
acpronk Geplaatst: 2 augustus Share Geplaatst: 2 augustus (aangepast) 6 uren geleden, rorror zei: Ik groei nu 5jaar in de zelfde potgrond Ik groei Jij groeit Wij groeien De plant groeit Maar ik snap je. @woldistel Dat is een kwestie van de hoeveelheid (opgenomen) voeding. Bij minder voeding blijven plant en vruchten kleiner. Niet alleen NPK, maar denk ook aan sporenelementen, weliswaar in lagere hoeveelheden maar als dat op is, dan krijgt de plant wel gebrek. Maar ook water en licht kunnen van invloed zijn. CO2 ook, en daar komt over een aantal jaren schaarste in (fluctueert altijd wel, maar professionele kaskwekers dienen ook CO2 toe voor een optimale groei, samen met uitgebalanceerde voeding en licht). In een kleine pot kan een plant minder wortels maken, dus minder voeding opnemen. Hierdoor wordt regelmatig voeding toedienen extra belangrijk. 2 augustus aangepast door acpronk 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 3 augustus Share Geplaatst: 3 augustus Dan denk ik dat ik onbedoeld wat bonsaitechniek er op heb losgelaten 🙂 Ga ik komende winter weer doen met meerdere planten. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 3 augustus Share Geplaatst: 3 augustus Even de naam van de peper kwijt, maar geeft mooie vruchten. 3 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
woldistel Geplaatst: 5 augustus Share Geplaatst: 5 augustus Net een Peachadew (zaden van @Mellie) en een Fresno gegeten 😛 Bij de Peachadew denk je Sugar rush peach, zoet, aargh en voor je bij de koelkast bent voor een hapje room is het ineens weg! Absolute blijver voor snack en salade. De Fresno blijft zelfs langer hanger, zit ook meer voor op de tong. Ik heb ze al jaren maar gebruikte ze altijd in de gedroogde pepermix. Maar ik denk dat Fresno het ook erg goed doet in een gefermenteerde groentenhussel of in groenten in het zuur. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 5 augustus Share Geplaatst: 5 augustus Zucht @woldistelMijn peachadew is ten onder gegaan aan slakken. Grrrrrr. Zo jammer! Mooi pepertje ook om te zien. En veul! Hing vorig jaar helemaal vol. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dashbro Geplaatst: 5 augustus Share Geplaatst: 5 augustus (aangepast) @woldistel bonsai? Hier ook zo bezig. Te kleine pot, dit zijn mijn Primotalii pepers. Ik zit er niet mee, deze zijn grotendeels voor de sier.. (Plant zit vol met dit formaat pepers. Met nog zoveel bloemen.. Had er een kennis voor die ze bliefte, maar een diverticulitis operatie (15cm dikke darm weg) heeft hem toch van mening veranderd) Zelfde met de reaper, mooie peper, eng uiterlijk en absurd heet. Maar eetbaar, mja. Pepers hadden zoveel groter kunnen zijn, maar dan had de plant meer ruimte moeten krijgen. 5 augustus aangepast door Dashbro Beetje info toegevoegd. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 6 augustus Share Geplaatst: 6 augustus @Dashbro Neem aan dat die kennis door iets anders de operatie heb moeten krijgen, maar wellicht met eten van pepers, die plek meer pijn deed dan de rest. Naar mijn weten geeft Capsaïcine zelf geen schade, maar onderliggende kwalen, kunnen wel reageren funest worden.Het geeft alleen het gevoel van pijn, terwijl er verder niks gebeurd raars gebeurd. Mensen met een hart aandoening of kans op hartaanval moet wel hete pepers vermijden. Paar maanden terug nog een jongen van 14 overleden, na het eten van een carolina reaper chips. https://www.nu.nl/opmerkelijk/6313181/autopsie-bevestigt-dat-tiener-in-vs-overleed-door-eten-van-pittige-chips.html#:~:text=Dat heeft autopsie uitgewezen.,ze per stuk waren verpakt. Snap wel dat als je éénmaal iets heb gehad en geopereerd moest worden, dat je dan een heel stuk voorzichter bent. Ook al had het er b.v. niet aan hoeven liggen. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dashbro Geplaatst: 6 augustus Share Geplaatst: 6 augustus @rorror Nee, hij heeft zeer zeker de darmklachten er niet door gekregen, maar is er na de operatie overgevoelig voor geworden. En voorzichtig, waar ook zeker wat voor te zeggen is. Daarvoor was het superhete noodles, chips en sausjes, nu beter niet. Ik heb ze zelf voor de lol staan, de Primotalii. Zijn mooie planten, met enge pepertjes. Voor het eten hou ik het bij pepers rond de 50k scoville, of voorzichtig balanceren met hetere. Voor het snacken heb ik Medusa en Habanada, en eerder Biquinho. Met max 500shu, hou ik het mooi rustig. Zonder in te ver in details te treden- omdat het eten niet het scherpste moment is. Moet wel leuk blijven! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Polly168 Geplaatst: 10 augustus Share Geplaatst: 10 augustus De eerste trinidad scorpion chocolate is af aan het rijpen 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.