Ga naar inhoud

ingemaakte appelmoes verkleurt


Cees T

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal. 

 

Ik vroeg me af of het normaal is dat de ingemaakte appelmoes (inkoken, pot op de kop, 'klik' en klaar) na verloop van tijd rood / bruin kleurt. 

Idem perenmoes. 

Lijkt mij 'gewoon' een soort van oxidatie; toch maar op eten?

PS ik weet van de discussie over potten op de kop, maar houd eraan vast. Dus die discussie hoeft voor mij niet...

 

PS, PS, 

 

het lijkt misschien dat ik me niet heb voorgesteld, maar kon mijn oude log in gegevens nergens vinden...

aangepast door Cees T
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn potjes van vorig jaar verkleurden ook (die van het jaar daarvoor niet). Vooral de delen die in het licht stonden. Ik vermoed dan ook dat licht de oorzaak is want de appelmoes was nog prima te eten en onveranderd van smaak.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...