Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Mogelijkheden met kefir


Rantje

Aanbevolen berichten

Ja klinkt goed! Ik ga ook van alles proberen. Wij zijn er nu pas na 2 maanden uit wat we de lekkerste hoeveelheid suiker op 1 limoen en 2 vijgen vinden.. Sjee, we hebben wat vieze drankjes toch nog weggedronken terwijl ze echt smerig waren,(vooral met veel te veel gedroogde appel en abrikoos en weinig suiker..blerghh) maar nu is hij geweldig qua smaak. Ook met pepermunt is hij lekker. In Hongarije ga ik al mijn kruiden uit proberen, en inderdaad ook thee als basis, volgens mij moet er op een gegeven moment iets geniaals uitkomen Laat je het horen hier als je een superrecept bedacht en geprobeerd hebt? doe ik dat ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hahahaha , ja nou het zag er niet smakelijk uit omdat er gescheurde stukjes munt inzaten, jammer dat je het niet geproefd hebt. Dit was een simpele versie, anderhalve liter water, 2 halve limoenen (geen citroenen dus) 2 gedroogde vijgen en 6 lepels suiker. 1 dag voor gebruik in colafles stoppen (eerst zeven natuurlijk) met 10 gescheurde muntblaadjes en een halve lepel suiker en wegzetten. Het gist nog iets na waardoor je een lekker prik krijgt, iets bitterlemon-achtigs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Gedee, ja hoor ,ik kan hier wel alle linken plaatsen. Het is alleen wel veel in het engels,maar ik kan e.e.a wel vertalen.

 

Nou eerder genoemde chocolade cake sprak me wel aan

 

Misschien kun je een paar linken erop zetten met alleen de titel vertaald......alles vertalen is misschien te veel gevraagd op dit moment....voor mij is engels geen probleem maar mochten er mensen nav de titel het in het nederlands willen, kun je die moeite altijd nog doen.

 

Of gewoon een link en dat we dan zelf verder kunnen op pinterest???

Kijk maar wat jou het handigst lijkt Indy....vast bedankt!!

 

I

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn allemaal recepten die je kunt maken met melkkefir.

 

http://ecofriendlyfreckles.blogspot.nl/search/label/organic%20probiotic%20kefir%20cultures op deze site staat(scrollen) de chococake.

http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/taart_en_gebak/yoghurt-cake-14149.html op deze staat een yoghurttaart,die maak ik zelf regelmatig,ik vervang de yoghurt door kefir.

http://lisaiscooking.blogspot.nl/2010/02/blueberry-kefir-ice-cream.html voor kefir ijs

http://juliasalbum.com/2012/10/triple-berry-blueberry-raspberry-blackberry-bundt-cake-recipe-kefir-buttermilk-lemon-glaze/ ook een cake.

http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html dit is een site waar veel te vinden is over melk en water kefir.

http://www.yourkefirsource.com/kefir-recipes/kefir-cheese-cake-recipe een lekkere cheesecake

 

Op pinterest zit ook een zoekfunctie,als je daar kefir in typt krijg je ook vele lekkere dingen te zien. Niet alleen melkkefir,maar ook waterkefir.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij laten de gezeefde kefir 2 dagen in de koelkast rijpen, maar het kan dus beter buiten de koelkast?

 

De korrels doen het erg goed Piroska, ik heb het net de 3e lading gezeefd

 

En omdat er hier in de buurt geen biologische vijgen te koop zijn doen we het tijdelijk met dadels, dat gaat ook prima!

Ik heb er nu gember bij gedaan, ben benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

kaasje-in-de-maak51311364724759. Je legt een theedoek/kaasdoek in een vergiet boven een kom. Kiept de kefir (zonder de korrels uiteraard) daar in,en na een paar uurtjes ligt de wei onder in de schaal/pan/kom,en de "kaas" ligt er boven op. Dan kun je van alles door het kaasje doen,verschillende kruiden,daslook,walnoten ,honing,nou ja,wat je maar lekker lijkt.Het wordt een soort roomkaas dus.

kefir-kaasje96881364724921.jpg

(foto's zijn van Pinterest,mn eigen staan ergens op de harde schijf,die boven ligt)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Greetje,je kan ze ook invriezen,voor als je eigen korrels eens kapot gaan. Ik doe dat ook altijd.

Op zich heb ik nog geen bederf meegemaakt met de melk,maar ik ververs het dan ook regelmatig. Met het teveel aan kefir maak ik dus de kaasjes,en verschillende cake.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Indy

 

Heb inderdaad ff alles gelezen.

Moet ik ze dan droog invriezen, want ik had uiteraard al op internet gekookeld.

Of hoe doe jij dat.

De kefirkorrels heb ik vorig jaar van Jorieke gekregen op de mtfd toen.

Dus ik heb ze al een jaar.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later ...
  • 3 weeks later...

Ik heb al kefir gekocht! En staat al in de melk. Morgen de eerst portie proberen. Ben erg benieuwd hoe het smaakt aangezien het licht koolzuurhoudend is en ik daar niet zo Van hou.

 

Over een aantal weken zal de kefir aardig gegroeid zijn. Mocht iemand wat kefir willen danhoorik dat graag.

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

OMG, Indy, je wacht al bijna een jaar op je kefirkorrels! (had ff geroepen..)

 

Wil je ze nog? Ik heb ze gedroogd en weggelegd tijdelijk, ze zijn dan makkelijk te verzenden ook, het duurt alleen weer even iets langer voor ze op gang zijn.

 

Greetje je zoekt waterkefir of melkkefirkorrels? Ik heb waterkefirkorrels, gedroogde..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...