Sandra Geplaatst: 12 september 2014 Share Geplaatst: 12 september 2014 Ik heb toevallig dinsdag Melk Kefir gekregen van mijn collega, na 24 de eerste oogst gedaan en een lekker smoothie van gemaakt. De volgende portie in een grotere pot en 0.5 l melk ( van de aldi) erin gedaan ongeveer 36 uur laten staan en net weer een heerlijke romige oogst eruit gezeefd. Een deel in de koelkast en van het andere deel een verse bananensmoothie gemaakt… Het hoort inderdaad wat zurig te ruiken, en er schifterig uit te zien..als het te lang rijpt zie je ook een weeïge afscheiding onderin de pot…de kefir moer er wit uit zien niet gelig dan is het niet goed meer… Ergens heb je dan niet schoon gewerkt waardoor de bacterie verstoort is. Ik ga straks weer wat potten uitkoken voor de nieuwe ronde… Ben ook nog zoekende hoor naar recepten en dergelijke, misschien in een cupcake beslag of zo voor de luchtigheid.. Quote groetjes Sandra Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Loraine Geplaatst: 22 september 2014 Share Geplaatst: 22 september 2014 (aangepast) Is er iemand die water en/of melk kefir korrels met mij wil delen?Ik kan een financiële vergoeding doen, maar liever ruil ik tegen zaden Alvast bedankt! Edit: spelfout 23 september 2014 aangepast door Gast Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren." Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RvO Geplaatst: 22 september 2014 Share Geplaatst: 22 september 2014 @Loraine,Ik heb nog wat kefir inde vriezer liggen.Het was ooit bedoeld als backup, maar ik heb er al veel meer dan een jaar niks mee gedaan.Je mag het hebben. Ik neem het mee naar mtfd.Overigens heb ik een idee of het nog levensvatbaar is. Dus voor eigen risico. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Loraine Geplaatst: 23 september 2014 Share Geplaatst: 23 september 2014 Super RVO! Dan ga ik gewoon proberen of er nog leven in komtBen erg benieuwd en alvast bedankt Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren." Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Taartrina Geplaatst: 31 oktober 2014 Share Geplaatst: 31 oktober 2014 Tsjonge lijkt me leuk om s te proberen. Ik kan me herinneren dat mn moeder vroeger zoiets had. Zou er misschien iemand melkkefirkorrels voor me op willen sturen? Uiteraard tegen vergoeding van de porto. Grtjsss Quote Als het gras altijd groener is bij de buren, wordt het tijd je eigen tuintje water te geven. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 31 maart 2016 Share Geplaatst: 31 maart 2016 Is dat nog gelukt met die diepvrieskefir? Ik heb een waterkefircultuur besteld, maar ik wil niet steeds aan het werk gezet worden om dat ding in leven te houden Dus invriezen zou een oplossing zijn. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
sugarlevi Geplaatst: 31 maart 2016 Share Geplaatst: 31 maart 2016 Waterkefir kun je ook prima een paar weken in een potje met suikeroplossing in de koelkast parkeren.Hetzelfde met de flessen/potten die je aanmaakt. En even geen zin in hebt. Door de lage temperatuur komt het proces dan bijna stil te staan. Quote "I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor ... and surviving"Colonel Kurtz Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 13 april 2016 Share Geplaatst: 13 april 2016 Dan ga ik gewoon proberen of er nog leven in komtHeb je de korrels destijds nog kunnen reanimeren, Loraine?Werkte het nog/weer? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 10 juni 2017 Share Geplaatst: 10 juni 2017 (aangepast) Upje vandaag waterkefir gekregen. Nu gaat dit topic vooral over Melkkefir. Hierbij aansluiten of beter om in dit topic voor melkkefir te houden en een nieuwe voor waterkefir?lijkt me makkelijker om te splitsen aangezien het 2 verschillende dingen zijn. 10 juni 2017 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 10 juni 2017 Share Geplaatst: 10 juni 2017 Ik heb recent ook waterkefir gekregen van mijn zus. Na wat experimenteren met slechts 1 gisting (en toevoeging van water, suiker, gedroogde vijg of abrikoos en citrusfruit) laat ik de kefir nu eerst fermenteren zonder vers fruit. Vervolgens zeef ik de korrels eruit, voeg ik vers fruit toe of kruiden en laat nogmaals fermenteren. De korrels blijven schoner zo en ik heb een lekkerder resultaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
motormuis Geplaatst: 26 mei 2019 Share Geplaatst: 26 mei 2019 Als ik straks in Hongarije zit wil ik me eens verdiepen in de kefir. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.