donaldk Geplaatst: 26 oktober 2021 Share Geplaatst: 26 oktober 2021 Dank je @Mellie, Ik had die naam ook oorspronkelijk op mijn labels en administratie staan, maar kwam toen de andere naam online tegen, dus dacht heb ik het nou verkeerd... Dus ik zal weer Aci Kill Menderes gebruiken. Heb jij ook verschillende fenotypes? Of enkel die dikke van rond de 20 centimeter? Eenplant had daarvan3 rijpe en 10 groene hangen, de andere plant heeft ook een karige oogst. Terwijl die plant met een parasol aan10 centimeter vruchtjes echt vol hing. Andere manshoge plant had geen scherm, maar meer verspreidde verdeling van 15cm lange vruchten ook groot aantal, maar minder veel dan plant met 10 cm vruchtjes. Quote https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 26 oktober 2021 Share Geplaatst: 26 oktober 2021 Op 21-10-2021 om 05:55, donaldk zei: @Erny heeft toch een verschijningsvorm die altijd heet is en niet de ene keer wel en de andere keer niet, zoals gebruikelijk schijnt te zijn. Ik heb nooit een padron gehad, Hoho... laten hier geen misverstanden over bestaan. Nee, ik heb geen constante hete Padron. Maar wel Padrons waarvan het meerendeel heet is ipv mild. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 27 oktober 2021 Share Geplaatst: 27 oktober 2021 Erg sierlijk deze peper! Staat er zelfs eind okt buiten nog goed bij. Vandaag wel weer één plant opgeruimd. Nog +/- 12 planten met nog te rijpen vruchten, elke dag zie je ze wel bijkleuren. Vandaag voor het eerst een rijpe serrano peper gehad, en smaakt 10x betee dan groen. Maar wat doet die soort er lang over om te rijpen pff. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 4 november 2021 Share Geplaatst: 4 november 2021 Ik heb een aantal pepers binnen gezet omdat dat vorig jaar zo goed ging. Ze zijn wel heel sneu op 2 na. Denk niet dat ze het gaan redden… baal er toch een beetje van, want was er klakkeloos van uitgegaan dat het wel zou lukken ze te overwinteren. Blijkt het toch wat lastiger te zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 4 november 2021 Share Geplaatst: 4 november 2021 De mijne die ik binnen heb gezet, heeft ook een 'schrok' gehad. Eerst helft van bladeren laten vallen, wat geel geworden, maar nu 3weken later, laat die toch overal weer groeipuntjes zien. Dus komt bij jouw ook wel goed, zet ze op een zo licht mogelijke plaats neer. Niet te veel water. Als het lang geleden is dat je voeding hebt gegeven, dan volgende keer wat vloeibaar erbij. Mijn zieligerd, dit jaar geen eindfoto's en verslag. Febr 2022 wordt deze 3jaar oud. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
fre3ke Geplaatst: 4 november 2021 Share Geplaatst: 4 november 2021 @rorror Dat ziet er mooi bonsai uit, al na drie jaar. En je hebt ook nog pepers kunnen oogsten, leuk project hoor. Ik vind hem niet zielig eruit zien trouwens. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ton D Geplaatst: 6 november 2021 Share Geplaatst: 6 november 2021 Voor het volgende seizoen wil ik de pepersoort Griller proberen, ik kan alleen niet aan zaad komen. Blijkbaar een mooie grotere milde peper. Heeft iemand die als eens gekweekt? En zaad over? Dan wil ik graag wat overnemen... foto gepikt bij peperzaden.nl Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
MSDG Geplaatst: 8 november 2021 Share Geplaatst: 8 november 2021 Even een tip gevraagd voor het overwinteren, ik heb twee mooie stevige planten (habanero en madame jeanette) overgepot, gesnoeid en alle blad weg genomen in een poging ze te laten overleven. Ze staan nu op een onverwarmde zolderkamer achter een raam en na 4 weken krijgen ze kleine blaadjes. Kan ik deze nu het beste wel laten groeien of niet? 🤔 Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 8 november 2021 Share Geplaatst: 8 november 2021 37 minuten geleden, MSDG zei: Kan ik deze nu het beste wel laten groeien of niet? Laten groeien, die kleine blaadjes blijven zorgen dat de sapstroom opgang blijft en takjes niet afsterven in de winter. In de lente als de plant weer naar buiten gaat, zal die dat 'binnen' blad laten vallen en nieuwe aanmaken. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willemGN Geplaatst: 8 november 2021 Share Geplaatst: 8 november 2021 Sinds afgelopen winter heb ik dit topic gevolgd en er wat mee gedaan. Namelijk puntpaprika's op het balkon. In volume niet echt een groot aantal, maar dat komt wellicht ook door de nieuwheid en wat late start omdat eerst op het balkon. geverfd moest worden. De puntpaprika's zijn wel verrassend, heerlijk zoet. Dat ga ik volgend jaar weer doen! Ze stonden nu in van die stoffen zakken van Aliexpress, komend komend jaar komen ze in plastic kuipen, dan sijpelt het water (met meststoffen) wat minder snel weg hopelijk. De stoffen zakken zijn eigenlijk verder nog wel puntgaaf. Ik had nu zaadjes van puntpaprika's die ik had gekocht in de winkel, ga ik eventuele volgend jaar weer doen of ik ga 'echte' zaden kopen. Welke varianten worden dan aangeraden? Quote [*] Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Scififreak Geplaatst: 9 november 2021 Share Geplaatst: 9 november 2021 Op 6-11-2021 om 22:05, Ton D zei: Voor het volgende seizoen wil ik de pepersoort Griller proberen, ik kan alleen niet aan zaad komen. Blijkbaar een mooie grotere milde peper. Heeft iemand die als eens gekweekt? En zaad over? Dan wil ik graag wat overnemen... foto gepikt bij peperzaden.nl Hier waren ze te koop maar voorlopig geen internationale verzendingen . http://click.netsuite.com/q/EASDF-uBe2wRIERn925eWQ~~/AALN9wA~/RgRja6yVPVcDc3BjQgphgRV5imFasihSUhptYXR0aS52YW5kZW5wbGFzQGdtYWlsLmNvbVgEAAAAAQ~~ Hello, Thank you for reaching out. Unfortunately we are seeing issues shipping internationally at this time due to USPS restrictions. At this time we are not allowing to ship internationally because too many packages were not making it through. We hope this improves and we can start shipping again at standard rates. Thank you for your understanding and I apologize for any issues this may cause. Thank you for your continued trust and support in Pepper Joes! MEGAN DUDLEY Sales Specialist ------------------------------------ Direct Line: 319.264.5407 202 Blue Creek Dr, Urbana, IA 52345 https://pepperjoe.com/search?type=product&q=griller* Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 10 november 2021 Share Geplaatst: 10 november 2021 @rorrorBen bezig mijn pepers te verzamelen en bedacht me je vraagteken. Ik laat ze voorlopig in de koelkast en als ik denk dat ze te erg verrimpelen, ga ik ook wat invriezen. Of misschien nog sambal maken. Heb al zo veel weggegeven dat ik zelf nog maar een paar potjes heb. Te weinig om tot volgend jaar ermee te kunnen doen. Hmm… dat gaat toch niet goed merk ik! Iets minder weggeven Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 10 november 2021 Share Geplaatst: 10 november 2021 Pepervraag:Ik heb nu 2 x achter elkaar een niet pittige shishito peper op. Heel uitzonderlijk, aangezien ik pas 1 x eerder een milde heb gehad tussen de honderden pepers die ik inmiddels op heb van deze soort. Wat de reden ook moge zijn van het niet pittig zijn; als ik deze zaai, worden de nakomelingen dan ook niet pittig? Of was het een niet pittige peper vanwege gebrek aan zon en worden de baby’s wel weer pittig? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 17 november 2021 Share Geplaatst: 17 november 2021 De allerlaatste oogst van dit jaar. Voornamelijk serrano pepers. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willemGN Geplaatst: 21 november 2021 Share Geplaatst: 21 november 2021 klein vraagje misschien: Mag volgend jaar dit thema ook gesplitst worden in een thema pepers en en thema paprika? Ondanks dat het dezelfde familie is zitten er toch wel grote verschillen in kweekaanpak, heb ik gemerkt. De eerste paprikabloemen eruit halen, zorgt er direct voor dat de eerste paprika's pas 2-3 weken later verschijnen en is volgens mij toch niet zo effectief als dat het bij pepers wordt gedaan. En ik merk dat mensen echt of voor paprika's (ik bijvoorbeeld) of pepers gaan, merk ik als ik het hele topic weer eens doorploeg op zoek naar een paprika momentje 2 Quote [*] Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 21 november 2021 Share Geplaatst: 21 november 2021 @willemGN Hier een videotje over paprika's. Niet de bloempjes verwijderen, maar wel het teveel aan vertakkingen weghalen. Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willemGN Geplaatst: 21 november 2021 Share Geplaatst: 21 november 2021 @rorrordat is een mooie video. Wist niet dat bij paprika er onderscheid werd gemaakt tussen (inter)mediate dat is wel handig om te weten bij het snoeien. Zal morgen bij daglicht een foto maken van hoe mijn paprikaplanten op het balkon er nu bij staan, is wel wat van geoogst, het was dit jaar voor het eerst. In het verleden wel eens wat met blokpaprika's gedaan, dat viel toen tegen nu met de hoornpaprika's en daar ga ik komend jaa wat meer mee door. Quote [*] Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Goudsbloempje2 Geplaatst: 21 november 2021 Share Geplaatst: 21 november 2021 Hier ook de allerlaatste pepertjes van dit jaar Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 21 november 2021 Share Geplaatst: 21 november 2021 @willemGN, goed idee. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ton D Geplaatst: 22 november 2021 Share Geplaatst: 22 november 2021 Ook ik kan me vinden in het splitsingsvoorstel van WillemGN Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willemGN Geplaatst: 22 november 2021 Share Geplaatst: 22 november 2021 (aangepast) Foto van de Puntpaprika het lijkt veel maar er staan 4 planten/ zaailingen naast elkaar. Idee was als er wat mislukte dan had ik er nog wat over. Maar het ging redelijk en ze geven elkaar in het begin steun. Het staat in stoffen 'plantenzakken' van Alie van 10 liter. Nadeel is dat ik niet teveel water kan geven, dan loopt het direct weg. Ben dus bezig dat volgend jaar anders te gaan doen. Toegevoegd: Voordeel is toch ook wel weer dat de grond niet snel te vocht wordt en ik merk dat de planten dat toch ook prettig vinden. 22 november 2021 aangepast door willemGN aanvulling en typefout door spellingscontrole Quote [*] Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 22 november 2021 Share Geplaatst: 22 november 2021 Vuilniszak eromheen? Potgrond zak oid? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 22 november 2021 Share Geplaatst: 22 november 2021 Ik gebruik van onderzet trays. Daarin geef ik water, en laat de grond het water omhoog zuigen. Tijdens grote regenbuien haal ik de tray's weg. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willemGN Geplaatst: 1 december 2021 Share Geplaatst: 1 december 2021 (aangepast) Ik vind RTVDrenthe eigenlijk best wel een aangename regionale omroep. Ze brengen het nieuws vaak neutraal en uit alle windstreken van de provincie. En ze hebben een leuke rubriek met altijd verassende vragen "Zoek het uit!" en dat ik het hier vermeldt heeft natuurlijk met pepers te maken. En wel met zit er peper in een pepernoot? Eerst even wat algemene info over de pepernoten. In de volksmond worden alle sinterklaasgerelateerde kleine bruine koekjes pepernoten genoemd. Deze zijn onder te verdelen in grofweg drie soorten. De kruidnootjes, die je tegenwoordig in allerlei soorten, smaken en vormen kan krijgen, de Friese pepernoot, die je voornamelijk in het Noorden van het land tegenkomt, en de oudhollandse pepernoot, wat een beetje lijkt op een brokje taaitaai. En het verrassende antwoord op de vraag zit er peper in de pepernoten is ja, namelijk Afrikaanse Cubebapeper. Dat was de eerste zwarte pepersoort in Nederland. Deze peper was minder scherp en een beetje zoet. Alleen is die verdwenen uit de recepten, Als je in je pepernoten speculaaskruiden gebruikt, dan zit er wél peper in je noten. Daar zit namelijk een beetje witte peper in. Zijn er hier mensen bekend met Afrikaanse Cubebapeper? En weet iemand eventueel waar zaden te verkrijgen zijn en net zo belangrijk (kweek)ervaringen? En of er ook andere soorten zoete pepers zijn? Heb wel wat overlegd met Google, maar die weet het even niet. En nog voor de liefhebbers de drie recepten van pepernoten. Waarvan één met oudhollandse pepernoten te vinden met zwarte peperkorrels op de ingrediëntenlijst. 1 december 2021 aangepast door willemGN 2 1 Quote [*] Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
rorror Geplaatst: 1 december 2021 Share Geplaatst: 1 december 2021 @willemGN Bedankt voor het delen, dat wist ik niet nog. Wel weet ik dat die peper waar je overschijft, geen familie is van de chilipeper, waar dit topic overgaat. Vorig jaar heb ik daar het volgende overgeschreven. Op 23-6-2020 om 21:55, rorror zei: Peper, Peper, Peper of peper.. een gepeperd artikel... 'Heb een verbeterde wikipedia versie gemaakt, door in het kort pagina's te combineren' Peper (niet in dit topic) is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine. Peper bestaat in verschillende kleurvarianten, zwart, wit en groen. Rode en roze peperkorrels zijn doorgaans geen peper maar komen van een ander soort plant. Spaanse peper(Chilipeper) (Peper en Paprika in dit topic), die ook rood is, is afkomstig van een geheel andere plantensoort dan de peperkorrels. Ook de scherpe smaak komt van een andere stof, namelijk capsaïcine. Capsicum-pepers, planten uit de nachtschadefamilie (Solanaceae), zoals de Spaanse peper en de cayennepeper. Deze planten hebben aanleiding gegeven tot de opstelling van de Scovilleschaal om de “heetheid” van peper te meten. De heet smakende stof in deze pepers is niet piperine, maar capsaïcine. Chinese peper (niet in dit topic) uit Szechuan groeit aan Zanthoxylum piperitum, een plant uit de Wijnruitfamilie (Rutaceae). De specerij is geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten. Perupeper is afkomstig van een plant die verwant is aan de cashewnoot, Schinus molle, van de Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae). Roze peper (niet in dit topic) is ook geen echte peper. De koraalrode bessen groeien aan een Zuid-Amerikaanse heester, de Schinus terebinthifolius uit de Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae), en worden soms geplukt terwijl ze nog groen zijn. https://www.moestuinforum.nl/topic/24509-peper-en-paprika-topic-2020/page/14/?tab=comments#comment-402618 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.