Gemma Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 Weet iemand waar ik zaden van spliterwten kan kopen?Of zijn spliterwten onder een andere naam tekoop en zoek ik niet goed genoeg?Ik hoor het graag! Groetjes Gemma Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
RvO Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 Die ga je niet vinden.Spliterwten zijn droge erwten waarvan de zaadhuid is verwijderd, waardoor de beide zaadhelften los komen. Welke erwtenrassen hiervoor het meest geschikt zijn weet ik niet. Quote
Gemma Geplaatst: 16 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 16 oktober 2011 Jammer..Net een pan erwtensoep gemaakt.Had het graag van eigen erwten willen maken volgende winter.. Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Kamilla Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 (aangepast) Je hoeft toch geen spliterwten te gebruiken om soep te maken? Ik maak erwtensoep en ook andere gerechten altijd van grote groene erwten. De soep voelt wel wat "bleziger" maar de complete peulvrucht lijkt me ook gezonder. 16 oktober 2011 aangepast door Gast Quote
RvO Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 En als je liever spliterwten wil, dan teel je toch droge erwten en verzin/zoek je een trucje om de zaadhuid er af te halen. [geheel off topic] Associatie: "ga maar doperwten schillen". Werd gezegd wanneer iemand de keuken binnen kwam met de vraag "kan ik nog helpen" en er overduidelijk niets meer te helpen viel. Studententijd.[nu weer on topic] Quote
geedee Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 Als je persé spliterwten wil dan dop je je eigen gezaaide erwtjes en knijpt en wrijft tegelijkertijd de erwt tussen duim en wijsvinger zodat de erwt in 2 helften gaat en laat ze dan drogen. Quote
Gemma Geplaatst: 16 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 16 oktober 2011 Dank voor jullie tips.Ik heb toch besloten maar spliterwten te blijven kopen bij mijn natuurvoedingswinkel... Groetjes Gemma Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Kruidje Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 Persoonlijk vind ik soep van hele erwten veel lekkerder. De truuk? Over nacht laten weken. Dan gaan al vast de enzymes werken die de erwt laten kiemen. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
helena Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 Laatst 15 liter erwtensoep gemaakt om te wecken. Halfom split en hele erwten. Deze apart van elkaar gekookt en hoe het kan?; de pan met hele erwten rook veel lekkerder dan die met spliterwten. Voor ons is erwtensoep pas lekker wanneer er hele erwten gebruikt zijn. Quote
jeanne-heijmans Geplaatst: 16 oktober 2011 Geplaatst: 16 oktober 2011 ja ben ik het helemaal mee eens, van groene erwten is het zoveel lekkerder, maar helaas mijn man houdt niet van erwten,dus daarom gebruik ik split erwten, maar doe het toch slechts een keer van de winter, dan hou ik wel een alternatief achter de hand, jeanne Quote
Kruidje Geplaatst: 17 oktober 2011 Geplaatst: 17 oktober 2011 Ik maak de erwtensoep hier ook bijna helemaal voor mezelf. Lekker grote pot en dan in porties in de vriezer. Ben al blij dat ik ze nu aan de linzensoep heb. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.