Ga naar inhoud

Kastanjemeel


appelvrouw

Aanbevolen berichten

Ik kwam een site tegen over Italianen die kastanjes drogen : http://onskookboek.com/kastanjemeel/298/

En dit:

Eerst moet je de kastanjes pellen ,en zo mogelijk ook de bruine velletjes verwijderen.

Daarna drogen in de oven , 50'C.met de ovendeur op klein kiertje zodat het vocht weg kan.

Dit een paar uur doen , de kastanjes worden nu steenhard.

Deze gemalen in een keukenmachine ,totdat je meel hebt .

Het werd bij mij niet zo fijn als "gewone" bloem ,ziet er meer uit als grof volkorenmeel.

Dat lijkt me voldoende om uit te proberen ( dat laatste dan, de Italiaanse manier lijkt wat overdreven voor twee kilo`s kastanjes )

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...