Ga naar inhoud

Vliersap maken


meekje

Aanbevolen berichten

Ingrediënten :

rijpe vlierbessen

suiker (kristal-, riet-, of kandijsuiker)

 

Bereidingswijze :

Pluk rijpe vlierbestrossen. Ontdoe ze van de onrijpe en eventueel beschimmelde bessen. Met een vork kun je de bessen van de trossen afritsen. Kook de bessen op een zacht vuurtje in wat water tot ze zacht zijn en er sap vrij komt.

Zeef het sap door een neteldoek of fijne zeef.

 

Kook het gezeefde vlierbessap vervolgens samen met de toegevoegde suiker tot de massa wat indikt (verhouding : 1 liter sap op 1 kg suiker). Schep op het einde het schuim met een schuimspaan weg.

 

Wij hebben iets minder suiker gebruikt...

 

th_P9168446.jpg

th_P9168447.jpg

th_P9168451.jpg

th_P9168454.jpg

th_P9168457.jpg

th_P9168462.jpg

th_P9168469.jpg

th_P9168464.jpg

th_P9168465.jpg

th_P9168495.jpg

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...