meekje Geplaatst: 21 september 2011 Share Geplaatst: 21 september 2011 Ingrediënten : rijpe vlierbessen suiker (kristal-, riet-, of kandijsuiker) Bereidingswijze :Pluk rijpe vlierbestrossen. Ontdoe ze van de onrijpe en eventueel beschimmelde bessen. Met een vork kun je de bessen van de trossen afritsen. Kook de bessen op een zacht vuurtje in wat water tot ze zacht zijn en er sap vrij komt.Zeef het sap door een neteldoek of fijne zeef. Kook het gezeefde vlierbessap vervolgens samen met de toegevoegde suiker tot de massa wat indikt (verhouding : 1 liter sap op 1 kg suiker). Schep op het einde het schuim met een schuimspaan weg. Wij hebben iets minder suiker gebruikt... Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 21 september 2011 Share Geplaatst: 21 september 2011 Is het wel lekker Meek enkel puur vlierbes ? Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 21 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 21 september 2011 Zeker weten!Aangemaakt met water, door de melk en over de pudding.Man, zoon,schoondochter en visite kids zijn er dol op Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 21 september 2011 Share Geplaatst: 21 september 2011 Oke ik heb dat altijd zelf in gedachte in combi met braam, maar als puur vliersap ook lekker is kan ik dat weleens proberen. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 21 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 21 september 2011 Met wat moesappelen erdoor heb ik het ook wel eens gemaakt en dat smaakte ook goed Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 22 september 2011 Share Geplaatst: 22 september 2011 Leuk, die fotostrips! Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 22 september 2011 Share Geplaatst: 22 september 2011 Ja dat vond ik ook...lijkt wel een mini cursus Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 22 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 22 september 2011 De foto's maakt zoonlief, zo heb ik hele serie's van het samen bakken en koken.Er is ook een van het maken van de tomatenchutney een paar weken geleden Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 23 september 2011 Share Geplaatst: 23 september 2011 De foto's maakt zoonlief, zo heb ik hele serie's van het samen bakken en koken.Er is ook een van het maken van de tomatenchutney een paar weken geleden oo lekker he !! heb ik ook gemaakt heerlijk !! en plaats maar hoor zulke mooie foto's Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.