Ga naar inhoud

op zoek naar een goed recept voor confituur te maken ?


heidike_21

Aanbevolen berichten

Met de appeljam heb ik vorig jaar zelf ook erg geworsteld. Die was zo dik geworden dat ik er een raam mee kon ingooien. Dit jaar nog eens een poging gedaan, en het deze keer heel anders aangepakt. Deze keer was het wel een succes! Hieronder het recept.

 

Voor jam van andere vruchten volg ik de aanwijzingen op de verpakking van geleisuiker. Meestal is dat 1 kg fruit op 1 kg geleisuiker. Samen in een pan doen, als de boel kookt (dat is als er overal bubbeltjes te zien zijn die je niet wegkrijgt door te roeren), dan kook je de jam 4 minuten door en giet je die heet in potjes. Gaat altijd goed. Je kunt de jam ook maken met geleisuiker 2:1. Die smaakt fruitiger en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

 

 

Appel-gemberjam:

 

1,5 stevige appels (netto)

2 theelepels gemberpoeder

1,5 kg geleersuiker

 

De appels, waaronder ook onrijpe of afgevallen appels, wassen, schillen en grof raspen tot op het klokhuis. Vermeng de gemberpoeder met de geleersuiker en voeg de appelrasp toe. Zet ter verzwaring een bord op dit mengsel en laat afgedekt intrekken. Breng de massa dan de volgende dag over in een pan en breng het al roerend snel aan de kook, laat het 4 minuten doorkoken.

Giet de jam over in potten en sluit deze af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de appeljam heb ik vorig jaar zelf ook erg geworsteld. Die was zo dik geworden dat ik er een raam mee kon ingooien. Dit jaar nog eens een poging gedaan, en het deze keer heel anders aangepakt. Deze keer was het wel een succes! Hieronder het recept.

 

Voor jam van andere vruchten volg ik de aanwijzingen op de verpakking van geleisuiker. Meestal is dat 1 kg fruit op 1 kg geleisuiker. Samen in een pan doen, als de boel kookt (dat is als er overal bubbeltjes te zien zijn die je niet wegkrijgt door te roeren), dan kook je de jam 4 minuten door en giet je die heet in potjes. Gaat altijd goed. Je kunt de jam ook maken met geleisuiker 2:1. Die smaakt fruitiger en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

 

 

Appel-gemberjam:

 

1,5 stevige appels (netto)

2 theelepels gemberpoeder

1,5 kg geleersuiker

 

De appels, waaronder ook onrijpe of afgevallen appels, wassen, schillen en grof raspen tot op het klokhuis. Vermeng de gemberpoeder met de geleersuiker en voeg de appelrasp toe. Zet ter verzwaring een bord op dit mengsel en laat afgedekt intrekken. Breng de massa dan de volgende dag over in een pan en breng het al roerend snel aan de kook, laat het 4 minuten doorkoken.

Giet de jam over in potten en sluit deze af.

 

Dankjewel , dit recept ga ik dan volgend jaar eens gebruiken met de appels van onze appelboom .

Weet U misschien ook hoe lang je deze kan bewaren ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...