EsthersMoestuin Geplaatst: 21 september 2020 Geplaatst: 21 september 2020 Dag moestuinierders, Een goede courgette-oogst dit jaar, heb toch zo'n 40 courgettes geoogst van twee planten. Nu zit er zo nu en dan een courgette tussen die een flink harde schil heeft, bijna de dikte van een pompoenschil. Kan ik deze courgette nog gebruiken voor in de soep of is 'ie beter voor de zaden/composthoop? Alvast bedankt voor jullie reactie! Groet, Esther Quote
Patrijs Geplaatst: 21 september 2020 Geplaatst: 21 september 2020 Die courgettes zijn niet op tijd geoogst. Courgettes oogst je het best jong en dus elke paar dagen, bij zeer mooi zomer weer zelfs dagelijks. Je oogst ze dan ook voor er zaad gevormd wordt, als de bloem er nog aan zit of enkele dagen daarna. Harde uitgegroeide courgettes gebruik ik alleen voor de sier / compost of voor de varkens. De schil is hard, het vruchtvlees droog en onsmakelijk en het zaad s hier niet te gebruiken i.v.m. kruisbestuiving. Qua opbrengst maakt het niet veel uit een grote of vele kleintjes, want de plant maakt snel weer nieuwe bloemen en vruchten aan. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Erny Geplaatst: 21 september 2020 Geplaatst: 21 september 2020 (aangepast) Voor de soep zou ik deze ook niet gbruiken, te smakeloos. Voor de inmaak is ie wel geschikt. Schillen en pitten eruit en dan in t zuur inmaken volgens 1 van de recepten die je hier kunt vinden met behulp van de zoekfunctie. 21 september 2020 aangepast door Erny 1 Quote
EsthersMoestuin Geplaatst: 21 september 2020 Auteur Geplaatst: 21 september 2020 Dankjewel Patrijs. Da's een goeie voor de laatste paar courgetjes en voor de volgende rondes: als de bloem er nog aan zit of enkele dagen erna. Leuk Erny, daar heb ik nog niet aan gedacht en das een leuk nieuw projectje: inmaken in zuur. Kan ik weer mee verder, fijn! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.