geedee Geplaatst: 8 augustus 2011 Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Naast de kruiden in een tuin stond deze plant: Weet iemand wat dit is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 8 augustus 2011 Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Lijkt mij bijna uitgebloeide Santolina chamaecyparissus heiligenkruid. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 augustus 2011 Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Lijkt er inderdaad op... al is die van mij minder geveerd, meer vet-plant-achtig. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 8 augustus 2011 Auteur Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Ik heb eens gegoegeld op die naam en de afbeeldingen geven inderdaad ander blad; Die van `mij` heeft alleen maar links en rechts armen aan de stelen en voelde fluweelachtig aan. op google heben ze alle 4 de kanten blaadjes aan de stelen. Kan het nog een ander kruid zijn dat er sterk op lijkt? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 8 augustus 2011 Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Je hebt wel stuk of 10 santolina soorten die allemaal anders zijn.Zelf twijvel ik eerder over de bloei dan het blad, daarom dacht ik mischien ziet uitgebloeide er zo uit ? Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 augustus 2011 Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Het is iig geen keukenkruid. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 8 augustus 2011 Auteur Share Geplaatst: 8 augustus 2011 Je hebt wel stuk of 10 santolina soorten die allemaal anders zijn.Zelf twijvel ik eerder over de bloei dan het blad, daarom dacht ik mischien ziet uitgebloeide er zo uit ? ja de bloemen waren wel al grotendeels uitgebloeid...heb er eentje meegenomen , vanwege de zaadjes en omdat ik dacht dat het een kruid was. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 18 mei 2014 Auteur Share Geplaatst: 18 mei 2014 (aangepast) Santolina chamaecyparissus - Heiligenbloem was in 1e instantie de vraag in dit topic maar je hebt ook: Santolina viridens; ook wel olijfkruid genoemd wordt en dat kent diverse toepassingen. (Stengels en bladeren geuren én smaken verrassend naar ingemaakte olijven en hebben heel wat culinaire toepassingen (bv. gebakken aardappelen met rozemarijn en olijfkruid). bron: http://www.mijntuin.org/plants/3679-Heiligenbloem-Olijfkruid# óf http://kruidenhuisje.mygreencloud.be/kruid-van-de-maand/plant-van-de-maand-mei-olijfkruid/ Een echte delicatesse bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto’s bladsalades, antipasta en tomatenmozzarella. Iemand ervaring ermee? Ook ideaal bij het inmaken van olijven en augurken. Tip: Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5 cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen decoratief, maar ook een streling voor de tong. 19 mei 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 19 mei 2014 Share Geplaatst: 19 mei 2014 Klinkt goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.