Frans den Oude Geplaatst: 30 april 2019 Share Geplaatst: 30 april 2019 Beste tuinierders, Graag zou ik willen vragen of dat het nieuwe pruimenras Haganta meer een kwets is, geschikt voor verwerking, dan wel een handpruim voor verse consumptie? Deze vraag daar Haganta volgens de berichtgeving zeer veelbelovend is, maar het mij niet duidelijk is of deze geschikt is voor verse consumptie, zoals Opal of victoria. Bij voorbaat dank, Frans Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 30 april 2019 Share Geplaatst: 30 april 2019 Ik vraag me zeer af of dat onderscheid tussen eet en verwerkingspruim wel klopt, Frans. Hier een aantal verschillende kwetsen bij voorkeur van de boom in de mond en wat mij betreft smaken ze dan niet minder dan gedoodverfde eetpruimen....vaak in tegendeel. Ik heb/had als kwetsen: Italiaanse kwets, aprimira, Betuwse en nog 2 soorten waarvan ik de naam niet zeker weet. Het is dus niet omdat kwetsen minder lekker zijn om te eten....ja soms wat droger, maar niet minder zoet....maar omdat met "gewone" pruimen bakken mindere resultaten geeft omdat de structuur van gewone pruimen door de warmte snel kapot gaat....kwetsen zijn beter bestand tegen de warmte van het bakken en worden daarom voor bakken e.d. gebruikt. Met de Haganta heb ik zelf geen ervaring, maar wat ik hoor is het een nieuwere en lekkere eetpruim die ik direct aan mijn pruimencollectie zou toevoegen als ik ergens enthout kon krijgen. (aangenomen dat ie geen kwekersrechten heeft). Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Fruittuin17 Geplaatst: 30 april 2019 Share Geplaatst: 30 april 2019 Volgens mij heb ik die staan, maar is nog jong. Ook nog niet kunnen proeven. Wellicht dit jaar. Kom er dit najaar of volgend najaar nog eens op terug, dan kan je enthout krijgen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Victor Geplaatst: 12 mei 2019 Share Geplaatst: 12 mei 2019 ik heb de Haganta staan,het is een dikke heel lekkere pruim,een aanrader. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.