Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik ben nu een aantal jaren bezig met fruit uit eigen tuin in te maken. Het wordt steeds meer en nu kom ik er in om.

 

Ik maak van aardbeien, frambozen, pruimen, vijgen, aalbessen rood en wit en blauwe bes en bramen afzonderlijk maar ook mix soms, jam met geleisuiker.

Soms hele stukjes en soms moes maar ook gelei met citroenschilletjes.

De houdbaarheid is toch langer dan ik soms lees. De potten van 2009 en 2010 zijn nog perfect (ongeopend).

Om niets weg te gooien maak ik de frambozen en aardbeien in, in brandewijn (geen inmaakbrandewijn maar gewone) en s winters heerlijk lepelen.

De jam die teveel is gebruik ik meestal in yoghurt of kwark en lekker bij roomijs met een toef slagroom of chocoladesaus.

En vooral veel weggeven natuurlijk.

De vijgenjam vind ik helemaal super en vijgenmoes gebruik ik met wild zoals eend of ander wild gevolgelte in de winter.en van

 

w.b. de wekpotten zijn die van Blokker het slechtst vind ik en van Welkoop het best en goedkoopst. De schoefdoppotten bevallen mij het best.

Maar de tip van gebruikte groentepotten met goed deksel ga ik zeker opvolgen. Al zou je maar de uitverkoopjes nemen van een paar dubbeltjes en de inhoud niet gebruiken dan ben je nog voordeliger uit.

 

gr Monique

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...