Essie28 Geplaatst: 31 juli 2011 Share Geplaatst: 31 juli 2011 kan ik worteltjes en slastambonen(of was het nou stamslabonen?) gewoon schoonmaken en invriezen of kan ik ze beter eerst een paar minuten koken en dan invriezen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 2 augustus 2011 Share Geplaatst: 2 augustus 2011 Essie dat is een vraag die ik mezelf ook regelmatig stel. ik heb het dan over wortelen. Ik heb geleerd: alles blancheren, want de enzymen die de rijping van de groente bevorderen blijven actief bij - 20 en dus vergaat je groente langzamerhand toch ( wordt minder lekker na een tijdje)..met blancheren hou je dat tegen want dood je de enzymen. Toevallig kreeg ik vandaag van mijn buurvrouw een emmer parijse wortels ( kleine wortels die mega waren uitgegroeid) en zij vertelde dat ze ze altijd! rauw invriest, geen enkel probleem de hele winter niet..dus dat heb ik ook gedaan, in stukjes hup de vriezer in. De stamslabonen is een ander verhaal..ingevroren zijn ze meestal toch "kartonnig" van smaak naderhand. Hier worden ze gewekt..ik doe geen van beiden en eet ze gewoon maar allemaal op.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
freggel Geplaatst: 2 augustus 2011 Share Geplaatst: 2 augustus 2011 Vorig jaar heb ik de wortels geblancheerd en toen ingevroren. Ze waren zo vies dat ik alles heb kunnen weggooien. Een kennis van me raadde aan om ze rauw in te vriezen, dus dat ga ik dit jaar ook doen. Quote blog/freggel/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ludo Geplaatst: 2 augustus 2011 Share Geplaatst: 2 augustus 2011 Worteltjes fijn snijden (voor worteltjes met erwtjes) of groffer (voor de wokpan) in een sterke plastiek zak in de vriezer. Dit doen wij al jaren! Voor gebruik kunnen de stukjes wortel losgeklopt worden zodanig dat je gemakkelijk een hoeveelheid eruit kan schudden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.