Ga naar inhoud

Worteltjes en sla stambonen invriezen?


Essie28

Aanbevolen berichten

Essie dat is een vraag die ik mezelf ook regelmatig stel. ik heb het dan over wortelen. Ik heb geleerd: alles blancheren, want de enzymen die de rijping van de groente bevorderen blijven actief bij - 20 en dus vergaat je groente langzamerhand toch ( wordt minder lekker na een tijdje)..met blancheren hou je dat tegen want dood je de enzymen. Toevallig kreeg ik vandaag van mijn buurvrouw een emmer parijse wortels ( kleine wortels die mega waren uitgegroeid) en zij vertelde dat ze ze altijd! rauw invriest, geen enkel probleem de hele winter niet..dus dat heb ik ook gedaan, in stukjes hup de vriezer in. De stamslabonen is een ander verhaal..ingevroren zijn ze meestal toch "kartonnig" van smaak naderhand. Hier worden ze gewekt..ik doe geen van beiden en eet ze gewoon maar allemaal op..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Worteltjes fijn snijden (voor worteltjes met erwtjes) of groffer (voor de wokpan) in een sterke plastiek zak in de vriezer. Dit doen wij al jaren! Voor gebruik kunnen de stukjes wortel losgeklopt worden zodanig dat je gemakkelijk een hoeveelheid eruit kan schudden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...