Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik wilde met dit koude weer de vriezer eens ontdooien

Maar die zit nog aardig vol.

 

Ik kwam ook twee kleine (Lakenvelder) rundertongen tegen.

 

Deze blijven vaak liggen. Heeft iemand naast het klassieke recept van gekookte tong nog ideeën voor een ander goed recept?

Eventueel verwerken in iets mag ook, om de een of andere reden willen sommigen hier geen tong maar wel biefstuk.

 

 

IMG2018101014315575721548160947.jpg

Geplaatst:

Mmmm dol op rundertong. Zó mals en zacht! Ik kook het in een snelkookpan met citroen en een scheutje appelazijn. Totdat de pan fluit op hoog vuur en dan nog een minuut of 10/kwartier, afhankelijk van je snelkookpan, op een laag vuurtje.

 

Druk eraf en dan de tongen eruit. Velletje eraf peuteren. In stukjes snijden. Klein klontje Roomboter verwarmen en erover schenken. Verder erbij wat je wil, ik zou gaan voor een romige aardappel/pastinaakpuree met een lepeltje crème fraiche erdoor en wat worteltjes ofzo. Mmmmm.

 

Een mens zou trek krijgen van minder.

  • 2 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...