Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2019


Mellie

Aanbevolen berichten

Voor vanavond alvast börek gemaakt. De dochter heeft geholpen, vandaar de onevenwichtige verdeling van de nigella zaadjes

 

91426e971f15da8b4cd53a7cf0987993.jpg

 

Groene snijbiet (zaadjes nog van Roeier gehad!), prei, peterselie en ui en lente-ui uet. De peterselie heb ik deze zomer gezaaid en is echt zo’n prut peterselie... de vorige x dat ik peterselie heb gezaaid, is 4 jaar geleden. Zo lang heeft die peterselie het gedaan! Dat gaat met deze peterselie zeker niet lukken, want 1 zomer is al te veel gevraagd geloof ik.

 

Ik heb ook 2 eitjes van onze kipjes ervoor gebruikt. Eigenlijk maar 1 ei, maar had vulling over en dacht er een soort van frittata van te bakken voor de man en dan was het eimengsel te weinig. Nog een eitje erbij gedaan. Rook zo lekker dat ik ook trek kreeg! Smaakte goed.

 

Börek mag nog niemand aan zitten. Even geduld!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De borek ziet er mooi uit,

Als ik bij de Turkse supermarkt ben kan ik me echt moeilijk inhouden bij deze zaligheden, alleen is het voor mij echt te zoet...helaas.

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Paddestoelengek, denk dat je in de war bent met Baklava, dat is meestal mierzoet.

In de Börek daarentegen kan je bijvoorbeeld ook wel een paddestoeltje kwijt.

 

 

tja, dat was een blundertje!

wanneer ik er aan toe kom ga ik de recepten van Börek eens goed bekijken en een poging wagen. Ik ben niet zo een zoetekauw dus dit kan wel een uitdaging zijn.

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

niet uit eigen tuin maar wel een geslaagd experiment:

 

Shoarma: kippendijen goed gemarineerd en 2 uur in de oven, super mals en echt lekker!

 

IMG20191204111406-180241575652417.jpg

 

IMG20191204131628-184711575652419.jpg

 

IMG2019120517531942291575652423.jpg

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow! Ziet er goed uit die shoarma!

Hier nix bijzonders. Maar toch lekker:

 

2e0dc1dfcea266b35da97727d2279291.jpg

 

Zelf gedroogde ham, dipsaus à la Appelvrouw (die zoetere salsa. Toch erg lekker hoor ) en wat gewoon gekochte tortillachips.

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die toren met kippenvlees ziet er echt niet uit Paddenstoelengek, sorry. Maar het resultaat na het bakken des te meer!

 

Vanavond eten we stamppot winterpostelein, en ik weet nog niet of ik er spekjes of kaas doorheen doe En we hebben net een bakje yoghurt op, met daarin een grote schep crumble van kweepeer en pruim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wanneer ik er aan toe kom ga ik de recepten van Börek eens goed bekijken en een poging wagen. Ik ben niet zo een zoetekauw dus dit kan wel een uitdaging zijn.

 

Doen hoor! Heel veel varianten. Ook met aardappel en doperwt. Goede combi voor in börek.

 

Ik heb speciaal voor dit recept hier

https://www.foodandwine.com/recipes/baked-acorn-squash-with-chestnuts-apples-and-leeks kleine pompoentjes gekweekt.

 

372e01b333bcae77c7ec8ad466d18674.jpg

Nu heb ik vanavond meer eters dan voorzien, dus moet er helaas ook een grotere pompoen bij doen. Optisch toch minder leuk, maar echt zo’n verrukkelijk recept. Aanrader! Alleen wel de helft van de ingrediënten gebruiken voor de vulling, want die verhoudingen kloppen voor geen meter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel lekkere stamppot met oa linzen en appel. Was een verspakket wat mijn man had gekocht. Klonk niet lekker en ik zat er vol misprijzen naar te kijken, maar is de lekkerste stamppot gebleken uit ons stamppot arsenaal.

 

Gisteren met eigen prei, knof en ui gemaakt met thijm.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erwtensoep! Bijna klaar.

 

e0bbf852615d197b26e3d2b7a733535a.jpg

Met runderschenkel en kalkoenbacon met zo meteen een runderrookworst er door. Allemaal niet uet. Wat dan wel Mellie?

Mijn eigen knolselderij! Zo waar groter dan de vorige, jihaa! (Grinnik, mijn autocorrect maakte er jihad van, dat had ik net op tijd gezien stouterd )

Voor de volledigheid: ook eigen laurier, suppengewürz en een preitje. Nog maar een paar preien over. Moet dit jaar flink bij zaaien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

When Indonesia meets Korea.....

 

IMG2019121618265219561576573050.jpg

 

Nasi met kimchi

 

de kimchi moet nog verder op smaak komen maar ik kon me niet inhouden. Een (nu al) heerlijke pittige smaakmaker!

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Boerenkool!

De boerenkool in de tuin is best mooi, tenminst van halverwege de stam tot boven, van onder vallen dit jaar wel erg veel bladeren. We gaan het maar eens wat vaker eten. Met een hema rookworst en veldvarkenssju uit de vriezer//eigen zoetzuur erbij toch wel!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah. Iedereen is aan t stampen? Ja lekker hoor! Vanavond is er echter nog een restje van dit:

 

ebc4395d5c7fcc356c9ba5108e534610.jpg

 

Haan uit de oven, met pieper, pompoen, wortel. Haan ingesmeerd met papje van kruidenbouillonpasta (die zoute die je zelf maakt en vervolgens overal voor gebruikt. Man zo lekker!) massalakruiden en wat knof/gemberolie. Groenten heb ik ook een soort gelijk papje doorheen gemixt. Maar dan veel minder.

Oh ja. Had ook wat gerookte spekfliebertjes over de kip gedrapeerd. Niet overdekt ofzo, maar dat er nog wat vet over t lijfje liep. Want gevild drogen ze anders zo snel uit. Op 180 graden, 75 min, met de deksel van de ovenschaal erop om sappen te behouden. Mjam! Aanrader!

 

Ik baal een beetje dat ik vanavond uit eten ga met een vriendin. Want het kliekje van gisteren gaat zeker niet meer terug te vinden zijn morgen, mijn lief kennende (en gelijk heeft ie!)

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...