vegetable_girl Geplaatst: 17 juli 2019 Share Geplaatst: 17 juli 2019 Zelf eet ik graag rode bieten, maar mijn man en kinderen minder, dus ik bleef hardnekkig op zoek gaan naar een recept dat ze wel lusten, en dat heb ik vandaag gevonden met bietburgers! Ik heb hier en daar wat recepten opgezocht en er uiteindelijk deze versie van gemaakt:- een zestal zomerbietjes uit de moestuin- 100 g feta kaas - 1 ei- 1 teentje look- 1 klein rood uitje- 140 g havermout- beetje lijnzaad en sesamzaad- kruiden: 1kl komijn, snuifje cayennepeper, zout Bietburgers kneden:* bietjes koken * alles één voor één de blender in en daarna alles kneden tot een "deeg"* deeg een halfuurtje in de koelkast plaatsen* daarna kan je er gemakkelijk een bolletje van maken en pletten tot een hamburger* bakken in de pan met wat olie Hambugers maken:* de broodjes even in de oven roosteren tot ze net beginnen kleuren* mosterd-honing vinaigrette erop* tomaatje en sla erop* klaar! overheerlijk! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Grork Geplaatst: 18 juli 2019 Share Geplaatst: 18 juli 2019 Gourgette en tuinboontjes. Zo vers, zo lekker! Zijn ze rijp, dan mogen de tomaten straks ook de pan in https://www.moestuinforum.nl/blogs/blog/379-grorks-blog/ https://www.moestuinforum.nl/zij-en-heur-landleven-t25424.html Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
TomP Geplaatst: 21 juli 2019 Share Geplaatst: 21 juli 2019 Laat ontbijtje deze morgen. Enkele tomaten (Noir de Crimée, Hungarian heart en Goldiana) en komkommer (Zozula) met klein beetje zelf gemaakte balsamico mmmh, leuk 'opstaan' zo Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 22 juli 2019 Auteur Share Geplaatst: 22 juli 2019 @TomP hoe maak je balsamico? De vis zelf schoongemaakt en gevuld met groenteafval: venkel en ui en heel veel thijm. En papillotte klaargemaakt. De tomaat en venkel geblancheerd en vervolgens in witte wijn met veel thijm en knof in de oven. De thijm heb ik samen met de dochter geplukt. Zij wilde alleen thijmbloemen. Het was maar goed dat ik ook plukte! Het was ronduit verrukkelijk. De vis -forel en dorade- waren fantastisch en de venkel met tomaat... sjonge jonge, iederee heeft gesmuld! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
TomP Geplaatst: 22 juli 2019 Share Geplaatst: 22 juli 2019 Namaak balsamico... > wat je trouwens koopt in de supermarkt is ook meestal namaak hoor! Als er geen "Tradizionale" op staat dan koop je een kat in de zak > de 8 of 15 die ze er soms opzetten (aantal jaren gerijpt zogezegd) maakt het bedrog 'echter' > is eigenlijk niets meer dan ingekookt druivensap met kleurstof ... > ze durven er soms tot 50 € voor vragen!! 2 manieren. 1. Na een BBQ In weckpot of iets dergelijks én vooral in de zomer (je hebt minimum 15°C nodig, tussen 20 °C en 30 °C is het beste) tenzij je overdag én 's nachts deze temperaturen in huis haalt > kelder is te koud (hier bij mij +/- 10°C en dan duurt het lang en soms mislukt het) > bij mij staat het gewoon in de keuken - 1 dl goede wijnazijn- restjes van rode wijn toevoegen (verschillende wijn mag maar probeer wel dezelfde druifsoorten bij elkaar te houden), maximum 12% alcohol- pot afsluiten met propere keukenhand- of theedoek (niet met deksel, er moet lucht aan kunnen anders sterven de bacteriën)- wegzetten op donkere plek, hoe stabieler de temperatuur hoe beter het eindelijke resultaat De omzetting duurt +/- 2 maand, als het nog naar lijm ruikt is het nog niet klaar 2. Goedkoper maar daarom niet minder lekker - druivensap inkoken tot de gewenste dikte maar minimum tot de helft (opletten dat het niet verbrand)- in weckpot of andere - na afkoelen 1 dl goede wijnazijn toevoegen- pot afsluiten met propere keukenhand- of theedoek (niet met deksel, er moet lucht aan kunnen anders sterven de bacteriën)- wegzetten op donkere plek, hoe stabieler de temperatuur hoe beter het eindelijke resultaat De omzetting duurt ook +/- 2 maand, als het nog naar lijm ruikt is het nog niet klaar Afhankelijk van hoe je hem maakt zal er residu op de bodem komen te liggen.Ik zeef af mbv een paieren koffiefilter.Wijnazijn NOOIT mee verhitten, het is een levend product dus ... Succes als je het probeert! Groetjes, Tom Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 23 juli 2019 Auteur Share Geplaatst: 23 juli 2019 Ja ga ik proberen! Bedankt voor het recept. Ik heb een kast boven het vloerverwarmings aan/uitzet element en daar is het altijd warm. Kan ik die eens eindelijk goed benutten! Resultaat wordt vervolgd. ! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 23 juli 2019 Share Geplaatst: 23 juli 2019 Stamppot rauwe andijvie met spekjes! Had er zo'n zin in! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 23 juli 2019 Share Geplaatst: 23 juli 2019 Hey wij ook! Alleen hadden we geen andijvie maar suikerbrood die best wel bitter was en dus heerlijk. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
TomP Geplaatst: 26 juli 2019 Share Geplaatst: 26 juli 2019 Eerste watermeloen, was afgevallen, weet niet waarom maar niet getreurd, stukje parmaham erbij en smullen maar Was niet volledig rijp maar toch al heel lekker en fris en sappig, licht zoetig en da's ok want echt zoet zoet daar hou ik niet van.Het zoute van de hesp erbij, de warmte ... was perfect Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 26 juli 2019 Auteur Share Geplaatst: 26 juli 2019 Salade en gövec met een Turks brood uit de winkel. Was alweer een flinke poos geleden. Heerlijk! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 30 juli 2019 Auteur Share Geplaatst: 30 juli 2019 Gisteren voor het eerst, compleet diner uit de tuin. Bietjes, aardappel, bokcourgette, tomaat, wortel, knof met kruiden uit de oven. Een salade erbij met een kleine bolcourgette en tomaat. Vind estadsgroenteman had ik afgelopen weekend een grote gekregen, omdat ze toch te groot waren. Soep mee gemaakt. Hij zei dat als je ze jong eet, het heel lekker is in een salade met citroen en olijfolie. Gedaan met eigen kleintjes. Dat klopte. Was heel lekker. Ik heb de hele dag trouwens citroenverbena thee met wat kamille en pepermunt gedronken. Ook heel lekker. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jeanne heijmans Geplaatst: 30 juli 2019 Share Geplaatst: 30 juli 2019 Zoveel steeds, komkommers, in salade of gewoon rauw. Sperziebonen,Veel weggegeven, rode kool, komkommers, sla, tomaten.sperziebonen.nz spinazie Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
paddestoelengek Geplaatst: 31 juli 2019 Share Geplaatst: 31 juli 2019 binnen een uur na oogst op het bord! sperziebonen, champignons en een beetje ontbijtspek geroerbakt.ik krijg al weer trek als ik naar de foto kijk! moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 31 juli 2019 Auteur Share Geplaatst: 31 juli 2019 Een Indiase curry met oa doperwten en boontjes. Had ook aspergeerwten, maar die hoeven van mij niet meer. Amper opbrengst en de smaak. Hmm. Rauw smaken ze wrangig, zoals onrijpe dadels dat hebben. Gekookt niet heel bijzonder. Eten was wel lekker. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 3 augustus 2019 Share Geplaatst: 3 augustus 2019 pomposoep, nz spinazie, frieslanders uit de oven met oknof, sla, komkommer, balletje, ijs pruimensaus bijna alles uet Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 3 augustus 2019 Auteur Share Geplaatst: 3 augustus 2019 Broodje pruimenjamGelukkig minder zoet dan tijdens het proeven! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 5 augustus 2019 Share Geplaatst: 5 augustus 2019 met een matching kleedje ! lekker!wij hadden pomposoepje (laatste 2018) snijboontjes, rijst, vleesje (gewokte biefstukreepjes, kemirie, koenjit, laos, ui, knof, ketjap, bouiilon), komkommer Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
TomP Geplaatst: 6 augustus 2019 Share Geplaatst: 6 augustus 2019 Vanmorgen, zoals elke morgen eigenlijk een mooi bord met diverse tomaten en zelfgemaakte balsamico Deze avond maakte ik met deze ingrediënten ... Uien (verse en reeds eerder geoogste) Uit de kluiten gewassen gele courgette Mengeling aubergines Mengeling paprika's en enkele overrijpe Padrons Diverse soorten tomaten en verschillende kruiden vers uit de tuin (basilicum, tijm, laurier, bieslook en chinese bieslook) en verse look dit ...Spaghetti Jardinaise en...tomatensoep Was lekker maar de soep kreeg toch een tikje kritiek mee.Was voor de bazin en de kinderen iets te pikant maar ik vond toch fijn wat ik met de overrijpe Padrons kon doen.Heeft idd een pittig smaakje maar zeker niet té heet, was er blij mee en dan eet ik toch fijn de soep helemaal alleen op... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jeanne heijmans Geplaatst: 6 augustus 2019 Share Geplaatst: 6 augustus 2019 Uien, komkommer en veel tomaatjes Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 7 augustus 2019 Share Geplaatst: 7 augustus 2019 TomP, ziet er watertandend lekker uit! Hier stamppot rauwe andijvie , maar dan in kleur! Ziet er heel grappig uit: paarse aardappeltjes, wit/groene andijvie met rode spikkels. Beide mooi om te zien, maar zou het toch niet gauw weer eten...ik kan er niks aan doen...het klopt niet, die kleuren!Stamppot is in het echt nog net wat paarser. Die piepers komen niet meer terug, de andijvie wel....die is lekker! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 7 augustus 2019 Share Geplaatst: 7 augustus 2019 Lollig Jo. Hoe heet die andijvie? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
paddestoelengek Geplaatst: 8 augustus 2019 Share Geplaatst: 8 augustus 2019 die andijvie is om van te watertanden Jootje!Een stampotje hiermee met "gewone"aardappels ziet er veel aantrekkelijke uit.(ik vind een stampotje met rood en gele snijbiet ook een lust voor het oog, en bovendien heerlijk) moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 8 augustus 2019 Share Geplaatst: 8 augustus 2019 Jetje, volgens mij heb jij ze met de moestuindag gekregn van mij! (Zaden) Deze is het: Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 8 augustus 2019 Share Geplaatst: 8 augustus 2019 Ok ik ga op snor in mijn zaadbak die zit veeeels te vol.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 9 augustus 2019 Share Geplaatst: 9 augustus 2019 Ik ben dol op die paarse aardappeltjes, wij hebben ze heerlijk gegeten op de grillplaat, samen met courgette, verse kruiden (rozemarijn,tijm) en peper en zout. Stukje vlees er bij op, lekker zomerse maaltijd. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten