Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het ziet er uit alsof je de bovenkant van de wortelpen hebt afgesneden.

Je krijgt dan niet een stronk maar vele kleintjes.

 

 

Ik hoop dat ik het niet goed zie op de foto en dat je 2/3 cm boven de wortel en het groeipunt je mes hebt gezet.

 

 

IMG2018111714373353811542561376.jpg

Geplaatst:

Succes Nasuada, en laat ons zeker weten wat het wordt.

Ik krijg morgen witlofpennen uit Nederland, ik ben blij want ik heb ze al enkele jaren niet meer.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Mijn opa deed "vroeger" witlof kweken in de kruipruimte.

Nu lijkt mij dit qua licht en temperatuur vrij ideaal, qua grondkwaliteit/vervuiling iets minder...

Heeft iemand hier ervaring met kruipruimte-witlof?

Geplaatst:

De witlof kweek voor de witlof doe je normaal gesproken in bakken of kuipen, niet in de grond van je kruipruimte.

 

Ook mag de temperatuur niet te hoog zijn, wat het geval kan zijn in kruipruimtes. Je krijgt dan snelle maar ook losse witlofstronken.

Op de foto van appelvrouw zie je al dat de witlofstronken al wat losser zijn.

Vaak is langzaam beter.

Dus koel en helemaal donker.

Geplaatst:

Vandaag een nieuwe batch wortels geplant. De eerste bak is leeg en de tweede op eet-grootte. De wortels, bewaard in een jute zak in mijn schuurtje, zien er nog prima uit, ik heb de zak nu wel opgehangen want er was wat lichte muizenvraat

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

We gaan binnenkort uit onze derde witlof forceerbak met eigen pennen met de oogst beginnen. Niets lekkerder en genieten van witlofsalade die nog geen half uur eerder geoogst is. Zeker als je weet en gezien hebt hoe de witlof bij witlofkwekers wordt getrokken...

 

witlof-118451550012319.jpg

Geplaatst:

Zelf gezien bij een witlofproductiebedrijf hoe de witlofproductie plaatsvindt De schoongemaakte pennen gaan strak tegen elkaar zonder aarde in grote rvs en kunststof bakken in soortgelijke stellingen en cellen als bij de champignonproductie. De bakken worden doorlopend (bij)gevuld met een, buiten het water, 100% chemische vloeistof, chemische meststoffen, vanuit grote bassins. Aangestuurd door een batterij computers waarmee de groeisnelheid/productiesnelheid exact kan worden afgestemd op de prognoses van de afzetmarkt. De afgewerkte pennen zijn ‘chemisch’ afval, mogen alleen onder verantwoording in de chemische boekhouding gebruikt worden in de land- en tuinbouw.

Geplaatst:

Het zal niet zozeer chemisch afval zijn ,eerder een bedrijfsafval dat moet ten allen tijde worden getest op de aanwezigheid en samenstelling van de aanwezige meststoffen

( lees zouten)

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Er zit beweging in de witloof. De grond begint te scheuren en in het hoekje komt wat boven.

Een mooi excuus om even te kijken.

 

 

IMG2019022712451648791551285299.jpg

 

 

De andere witloof vind ik nog wat aan de kleine kant, zeker gezien de grote van de pennen.

De grond is nog aan de koude kant.

 

Ik heb ze weer toegedekt en kijk over een week of twee nog een keer.

Geplaatst:

Wat een zandgrond, heerlijk

Ik heb de laatste pennen geplant, deze waren een klein tikje aangevreten door een muisje, maar niet veel. Toch wel mooi dat je zo maandenlang je pennen kunt bewaren.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ja, leuk.

Wie wat bewaard die heeft wat.

Altijd welkom in de vastentijd. Vandaag de eerste volledige maaltijd. Na vier maanden onder de grond.

Ik hoop er nog wat maaltjes van te krijgen tot de asperges weer gaan geven.

 

 

IMG2019031817190965861552929381.jpg

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Mooie oogst gehad, Patrijs

 

 

Vanaf nu gaan we van wortel tot witloof.

Ik lees hier en daar dat deze best vanaf mei al gezaaid worden?

 

Ik ga de wortels zowel in volle grond (serre?) als op zolder in bakken kweken. Welk ras zaai ik dan best?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...