Moestuintjie Geplaatst: 7 juni 2018 Geplaatst: 7 juni 2018 Beste iedereen. De zomer maakt zijn intrede weer... Dus dat betekend VIJGEN! heeeel veel vijgen!! ik heb 2 vijgenstruiken in mijn tuintje, een struik van wel zeker 4/5 meter hoog en 2 meter breed. de ander is zo’n 3 meter hoog en 2,5 breed, elk jaar procuderen deze samen meer dan 100 kilo aan vijgen, (veels te veel) ik lust geen vijgen. ik heb geprobeerd Jam te maken, Compote, Taartjes, vijgen in rum, gebakken in roomboter met kaneel, met blauwe kaas uit de oven, in port. echt veel geprobeerd maar ik lust ze niet! terwijl ik de struiken super mooi vind! hebben jullie nog recepten hoe ik ze eventueel kan bereiden of hoe ik ze kan eten? bij voorbaat dank. Groetjes Quote
Moestuintjie Geplaatst: 7 juni 2018 Auteur Geplaatst: 7 juni 2018 Ook al rumtopf, en verschillende likeuren proberen te maken maar ook dat was niks Quote
Claudia69 Geplaatst: 8 juni 2018 Geplaatst: 8 juni 2018 Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij ook wat wennen was aan de smaak van warm verwerkte vijgen, maar lust het intussen wel. In jam of taart en met geitenkaas en spek. Maar ik eet ze vooral massaal vers en wat ik niet op krijg, neem ik mee naar het werk, voor mijn collega's. Quote
simonvb Geplaatst: 8 juni 2018 Geplaatst: 8 juni 2018 Als je ze op al deze manieren niet lust, zou ik denken dat op andere manieren de smaak jou ook niet zal bekoren. Ik vind vijgen super als ze vers zijn. Zou uitdelen dat geeft ook een goed gevoel. Quote
Moestuintjie Geplaatst: 8 juni 2018 Auteur Geplaatst: 8 juni 2018 Bedankt voor jullie reactie’s! ik zal nog wel even googlen voor eventuele recepten.. ook deel ik elk jaar best veel uit. zo erg dat mensen in mijn straat ze ook niet meer willen, het is te veel zonde om weg te gooien. de foto is ingezoomd maar dit is hetgeen wat ik rond juli-augustus om de 2/3 dagen van 1 struik pluk. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 23 juni 2018 Geplaatst: 23 juni 2018 Ik vind ze vers lekker en als chutney of jam.Op het werk heb ik geleerd om de chutney of jam op een broodje te doen en dan brie of oude kaas erop dit is erg lekker! Misschien kun je ze anders verkopen? Quote
AshaiRey Geplaatst: 25 juni 2018 Geplaatst: 25 juni 2018 Misschien eens een praatje gaan maken met de plaatselijke bio groenteboer of reform zaak. Quote Groetjes,Bram
Moestuintjie Geplaatst: 25 juni 2018 Auteur Geplaatst: 25 juni 2018 Klinkt wel lekker inderdaad Angela. bedankt voor de tip. verkopen heb ik al eens geprobeerd. euro de kilo, maar kwamen niet veel mensen voor normaal €0,50 per stuk bij AH, en groenteboer of reformzaken willen ze niet, omdat deze na plukken nog 2 dagen houdbaar zijn daarna beginnen ze te schimmelen en worden ze heel zacht. Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 30 juni 2018 Geplaatst: 30 juni 2018 Ik ben gewoon Jaloers! Als ik bij jou in de buurt woonde wist ik het wel. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
simonvb Geplaatst: 30 juni 2018 Geplaatst: 30 juni 2018 Pfff, al mijn vijgen zijn afgevallen de laatste twee weken. Ik denk dat het te droog is. Vorig jaar een stuk of 5 lekkere vijgen gehad en dit jaar hingen er een 20 op, helaas dus niets nu. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.