speets Geplaatst: 2 januari 2018 Geplaatst: 2 januari 2018 Afgelopen zomer stond er een verslag in de krant over sous vide koken, en dat je daar zulke uitzonderlijk lekkere speklappen mee maakt. Dat heb ik eens uitgeprobeerd: 2 speklappen gekruid, vacuüm getrokken en 22 uur op 58 graden laten garen.Het vlees (van de keurslager) was botermals en het spek ook, maar de jus was erg waterig. Eigenlijk zou je het vlees dan nog even onder de grill moeten leggen en de jus afmaken. Was een leuk experiment, maar ik vind het teveel gedoe Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Mellie Geplaatst: 2 januari 2018 Geplaatst: 2 januari 2018 Klopt helemaal wat je zegt. Vlees wordt erg mals, maar je moet het erna echt nog even in de grill/koekenpan bakken voor een krokantje. Groente wordt bv ook erg lekker in de sousvide. Bv worteltjes met een klontje boter. Echt ontzettend lekker. Asperges ook trouwens. Als je het gedoe vindt, is het niet de moeite waard moet je maar denken Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 januari 2018 Geplaatst: 2 januari 2018 Ik had het recept wat je me doorgaf nog niet gebruikt ook om die reden eigenlijk... hoe houd jij het water zo lang op die temp.? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 2 januari 2018 Auteur Geplaatst: 2 januari 2018 Ja, worteltjes waren ze ook zeer over te spreken. O natuurlijk, jij hebt dat artikel ook gelezen Heb jij zo'n apparaat gekocht? Of een 'dompelaar'? Ik had de weckketel nog staan, van de ham, dus daar heb ik het ingedaan. Dat was ook een deel van het gedoe: die grote ketel op het aanrecht waar ik steeds omheen moest werken En hem dan ook nog afwassen, want ik kon de anijs ruiken...Vond ik sowieso niet zo'n goed idee, anijs in de speklappen, maar da's een kwestie van smaak. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Mellie Geplaatst: 2 januari 2018 Geplaatst: 2 januari 2018 Wij hebben zelf jammer genoeg geen sousvide, maar een oom die er graag mee kookt. Hij staat op mijn verlanglijstje! Ook geen weckketel waarmee ik je truukje kan uithalen. Goed bedacht! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.