Gerard3 Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 Ik ben vergeten ze voor te koken/blancheren. Is het nog te eten of heb ik dan een soort bonensnot zoals dat uit een pot komt? Wat kan ik het beste doen? Bevroren in kokend water doen of toch eerst laten ontdooien? Quote
Ktrijn Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 Ik vries mijn bonen altijd rauw in! Ik gooi ze daarna gewoon bevroren in de wok ofzo. Normaal is dat geen probleem. Quote
speets Geplaatst: 1 augustus 2017 Geplaatst: 1 augustus 2017 Blancheren voor het invriezen doe je om enzymen onwerkzaam te maken. Anders krijg je een begin van bederf, waardoor structuur, kleur en smaak kunnen veranderen. Sperciebonen bijvoorbeeld, worden slapper en minder fris van kleur en het gaat ook ten koste van de vitamines.Maar dat gebeurt ook als ze een paar dagen in de koelkast liggen, dus maak je geen zorgen. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aluapje Geplaatst: 1 augustus 2017 Geplaatst: 1 augustus 2017 Als je ze maar kort bewaart (1 maand b.v.) is dat geen enkel probleem. Als je ze langer bewaart gaat de kwaliteit achteruit maar dan kun je ze nog best eten. Quote Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.