KimJordi Geplaatst: 26 juni 2017 Geplaatst: 26 juni 2017 Hallo allemaal! Helemaal nieuw op dit forum, net als voor het moestuinieren. Daarom ook van plan om heel veel gebruik te maken van dit forum! Kom ik meteen met een vraag mbt. inmaken van paddenstoelen. Hier in Slowakije gaan wij rond deze tijd bijna dagelijks de bergen in, vanwege de heerlijke paddenstoelen die hier te vinden zijn. We drogen ze altijd, maar ik ben hier niet zo'n fan van omdat de paddenstoelen vaak een beetje taai blijven. Nu vraag ik me af. Ook voor andere groenten hoor, maar nu specifiek voor de paddenstoelen: Kun je deze gewoon koken, in gesteriliseerde potten doen, op zijn kop zetten zodat ze vacuüm trekken en vervolgens koel en droog bewaren? Zo gaat dat immers met jam, chutney, sauzen etc... Moet kunnen, of toch niet? Ik denk ik vraag het aan ervaringsdeskundigen voor ik mezelf zonder erg ga vergiftigen Quote
KimJordi Geplaatst: 28 juni 2017 Auteur Geplaatst: 28 juni 2017 Niemand?? Morgen is het perfect om paddenstoelen te zoeken, het regent nu namelijk pijpestelen dus morgenvroeg is het lekker vochtig Quote
Yuras Geplaatst: 28 juni 2017 Geplaatst: 28 juni 2017 Er is iets anders met de paddenstoelen. Ze moeten ingemaakt zijn met een zuur - of azijn, of citroenzuur. Nog een manier - zetten in pekel. Maar, ik zou lokale mensen vragen - ze hebben veel meer verstand van Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.