silviajetten Geplaatst: 4 mei 2017 Geplaatst: 4 mei 2017 Hoi, Is er iemand die mij kan Helpen? Al meerdere keren op verschillende manieren geprobeert karnemelk / boter te maken van rauwe melk.Deze verwarmd naar 80 graden en dan snel afgekoeld naar 20 graden.Daarna zuurder toegevoegd en daarna bij kamertemperatuur 12 uur en daarnet 12-24 uur in kelder gezet.Toen in glazen karn gekarnt maar geen boter. Help!!!Wat doe ik fout of Is beter om anders te doen. Groetjes Silvia. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 4 mei 2017 Geplaatst: 4 mei 2017 Hm, ik weet het eigenlijk niet, ik maak nooit op die manier (van melk) boter+karnemelk. ALS ik boter maak dan doe ik dat van room, die ik niet aanzuur. Ik weet wel dat als ik per ongeluk mijn melk te heet maak, richting de 80 graden, dat hij daarna slechter stremt. Maar dat heeft weer niets met het verzuren of karnen te maken Mijn zure room wordt pas goed zuur en dikker (bijna nooit echt zo dik als in de supermarkt-potjes) als hij echt 24 uur op kamertemp. staat. Want onze kamertemp. is niet constant 20+ graden. Weet je zeker dat die van jou wel goed is? Bij de kachel kan het veel warmer zijn dan in de keuken of op dat ene plekje waar je de melk hebt staan. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 5 mei 2017 Geplaatst: 5 mei 2017 Hier de aangezuurde (met een kopje karnemelk) melk lekker warm weggezet en ook veel langer laten staan: 24 uur. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.