timvk2000 Geplaatst: 10 februari 2017 Share Geplaatst: 10 februari 2017 ik heb een webshop gestart, met als idee dat je een peper of paprika plant koopt, ik deze biologisch opkweek en vervolgens de oogst naar wens droog en/of rook en daarna vermaal tot poeder of flakes, of ze juist heel lever. of een combinatie ervan. die stuur ik dan naar de koper. én ik houd de koper persoonlijk op de hoogte van de kweek van zijn eigen plant. hier mijn webshop http://peper-paprika.simpsite.nl/ op deze manier probeer ik mijn droomtuin te realiseren groetjes tim Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
willem Geplaatst: 10 februari 2017 Share Geplaatst: 10 februari 2017 Wat een leuk idee! Nou vind ik het persoonlijk ook leuk om planten op te kweken dus heb je aan mij helaas geen klant Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 11 februari 2017 Share Geplaatst: 11 februari 2017 Ten eerste: Ik vind dat je wel steeds leuke ideeën hebt Tim! Dus onderstaande is niet bedoeld om je te ontmoedigen, meer als wijze? raad. Ik twijfel namelijk aan de haalbaarheid... Eigenlijk leg je nu het risico bij de klant. Want die heeft al 10 euro betaald pér plant (en daar komen de kosten van het verzenden van de opbrengst nog bij op) en er is geen garantie hoeveel de oogst gaat zijn en óf er wel oogst gaat zijn.Hoe ga je met je klanten om als er een extreem nat en koud en slakkenrijke zomer komt en de oogst tegenvalt óf hele planten worden opgegeten en er dus helemaal geen oogst is?Wat vertel je dan tegen je klanten? Jammer dan, volgende x beter? Ik zou dat als klant teveel risico vinden. En je kunt wel honderd soorten aanbieden, maar niet ál die soorten zijn speciaal lekker als ze gedroogd zijn. Andere soorten zijn daar dan wel weer enorm geschikt voor. De peper moet gedroogd ook zijn smaak en aroma behouden, en dat doen ze echt niet allemaal. Heb je al ervaring opgedaan met het kweken, roken en drogen van pepers? Is het niet beter om een selectie aan te bieden die gegarandeerd lekkere flakes/poeders oplevert?Of beter... ga gewoon díe pepers verbouwen en biedt dan de flakes/poeders aan in je shop ipv dat je mensen "planten op afstand" laat kopen.Je kunt je dan gaan specialiseren in speciale mengsels en rubs... Daar is wel een markt voor met die hele BBQ gekte.Of poeders van heel speciale pepers... de extra lekkere. Daar kun je dan leuk mee experimenteren qua kweek. Denk dat je iets te hard van stapel wilt lopen. Beter wat kleiner beginnen en dan de succesformule uitbouwen. En heb je al eens rondgekeken wat er zoal aan gedroogde pepers en poeders wordt aangeboden en voor welke prijs?Hier bijvoorbeeld:http://shop.westlandpeppers.com/nl/winkel/En straks bieden zij ook weer een mooie selectie verse pepers aan voor een redelijk bedrag. En weet je hoeveel gram verse peper je nodig hebt voor een leuke hoeveelheid poeder? Is dat uiteindelijk wel aantrekkelijk voor je klant?Want stel dat ik 3 planten bij je zou adopteren, dan kost mij dat minstens 33 euro voor 3 zakjes poeder...Dat is wel enorm duur vind ik... Nou wordt ik geen klant van je want ik verbouw mijn pepers zelf, maar daarom weet ik wel een beetje wat van peperkweek en smaak. En heb ook gezien dat niet alle pepersoorten mooi rood opdrogen. Sommigen worden heel vaal van kleur en verliezen hun specifieke smaak. Bij anderen wordt de smaak juist sterker bij drogen.Maar de Goat's Weed was bijvoorbeeld een verrassing: mooie kleine felrode pepertjes met een heerlijke geur en smaak, ná drogen dus. Daar zou een heel mooi fel rood poeder van te maken zijn. En denk dat, zelfs voor een warme lange zomer in Hongarije, het zaaien in mei een beetje laat zal zijn voor een grote oogst... Dus voor de zekerheid die datum een maandje vervroegen? Ik snap dat je geld probeert te genereren om je Hongaarse plannen te realiseren.Zou je dan niet beter sponsors kunnen werven die dan aan het eind van het jaar een bepaalde hoeveelheid, een pakket naar keuze, (naar gelang het sponsorbedrag) aan poeder/flakes/pepers te overhandigen? Daar maak je het allemaal een stuk minder ingewikkeld door en het jezelf een stuk gemakkelijker.Als jouw oogst dan zou mislukken dan kun je altijd nog op de markt (of bij je buren, zoveel mensen hebben slingers pepers te drogen hangen buiten), extreem goedkoop daar, pepers kopen en die gaan verwerken tot poeders e.d. om je sponsors tevreden te houden. Dat maakt het risico voor jou en je klanten een stuk minder én het echt een stuk minder ingewikkeld voor jou. Denk eraan dat het je startjaar is en je nog niet weet wat je kunt verwachten. Laat dit verhaal maar eerst even dagje bezinken. Het is niet negatief bedoeld. En succes met de verhuizing komende week!Je kunt nog net snel bij de Lidl langs om zaadjes in te slaan, voor 19 cent per zakje (houdbaar tot 2019) kun je een paar jaar vooruit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
timvk2000 Geplaatst: 13 februari 2017 Auteur Share Geplaatst: 13 februari 2017 @ erny:bedankt voor je reactie. je hebt inderdaad gelijk, ik leg te veel risico bij de klant.ik ga dadelijk aanpassingen doen, wat in houd dat ik een tegemoetkoming ga maken voor de klanten, iets in de zin van dat als je plant mislukt, je een andere plant krijgt, en daarbij nog een extraatje. ik ben ondertussen ook aan het bekijken welke soorten ik het beste kan aanbieden, en ga deze als aanraders op de site zetten. verder ga ik ook de prijs even naar €7,50 veranderen. ik zal verder ook de datum inderdaad wat vervroegen, en voor de late bestellers het risico vermelden. en verder ga ik uiteraard de verwerkte pepers aanbieden, maar voor nu doe ik het even zo. ook om de kosten van de tuin nog iets verder naar beneden te halen en om een zekerheid qua inkomsten / verkoop in te bouwen. ik hoop dat het gaat werken.bedankt voor de tips!groetjes tim PS: wil je de site binnenkort nog eens bekijken, om te beoordelen of hij nu wel goed is? anders hoor ik het namelijk graag! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
timvk2000 Geplaatst: 13 februari 2017 Auteur Share Geplaatst: 13 februari 2017 @ Erny:ik heb de tips zeer serieus genomen en de site is bij deze aangepast. hopelijk is hij zo in orde.groetjes tim Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 13 februari 2017 Share Geplaatst: 13 februari 2017 Het gaat erom dat het voor jou goed moet gaan werken. Maar heel goed dat je je plan nog overdacht hebt en aanpassingen hebt gedaan. Wees nooit bang om, als iets niet werkt, het te veranderen. Ik zie zelf nog steeds wel wat haken en ogen... (teveel soorten en niet allemaal geschikt om te drogen, verschillende planten met zeer grote verscheidenheid aan verwachte opbrengst, jezelf met teveel werk opzadelen in de vorm van het persoonlijk bijhouden/registreren van ieders oogst etc.) maar het is jouw onderneming die jij op jouw manier wilt doen. Dus ik ben nu erg benieuwd hoe de ervaringen na een jaar zullen zijn. Heel veel succes gewenst en hou ons op de hoogte! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.