freggel Geplaatst: 16 juni 2011 Share Geplaatst: 16 juni 2011 Vorig jaar heb ik radijzen in azijn en zout ingemaakt volgens een recept (geen idee meer waar dat recept vandaan kwam). De radijsjes waren echt vies. Nou vroeg ik me af of er een betere manier is om radijzen in te maken? Quote blog/freggel/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bioboerke Geplaatst: 28 mei 2012 Share Geplaatst: 28 mei 2012 Hallo moestuinders wie van jullie weet goede recepten voor radijsjes en ik zou ze langer willen bewaren , iemand ervaring voor een goede bewaarmethode gr bioboerke . Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
chameleons Geplaatst: 10 juni 2015 Share Geplaatst: 10 juni 2015 Vorig jaar heb ik radijzen in azijn en zout ingemaakt volgens een recept (geen idee meer waar dat recept vandaan kwam). De radijsjes waren echt vies. Nou vroeg ik me af of er een betere manier is om radijzen in te maken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
paddestoelengek Geplaatst: 11 juni 2015 Share Geplaatst: 11 juni 2015 Hoi Froggel, ik heb hier geen ervaring mee maar ik kwam dit tegen: http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Radijsjes_inmaken_in_azijn/radijsjes_inmaken_in_azijn.html gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
scubapat Geplaatst: 11 juni 2015 Share Geplaatst: 11 juni 2015 Je kan zo ongeveer elke groente bewaren door lactofermentatie. Kan je ook vertalen als melkzuurfermentatie. Dit is geen gist maar een bacterie die de gisting op gang zet. Lactofermentie is super gezond voor ons. Bovendien is het erg makkelijk. De melkzuurbacterie is van nature aanwezig op onze groenten. Goed reinigen, in een zuivere glazen bokaal doen, overgieten met een lichte zoutoplossing, afsluiten en rustig laten gisten voor meerdere maanden. Je kan het een beetje vergelijken met het maken van zuurkool. Radijsjes, courgettes, wortelen, witte kool, rode kool, komkommers, paprika's, pepers enz... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.