jootje Geplaatst: 7 mei 2016 Geplaatst: 7 mei 2016 Gisteren de eerste oogst! Rabarber. Had een leuk recept gezien in het blad Landleven. Recepten staan ook op hun website. Rabarcella......net zoiets als Limoncello? Geen idee, ik drink geen alcohol, maar het leek me wel leuk om te maken. Geduld moet je wel hebben, want het word oktober ofzo, voordat het lekker is! Van het restant de eerste potjes rabarber compote gemaakt! Lekker!!!! Quote
Greenpumpkin Geplaatst: 7 mei 2016 Geplaatst: 7 mei 2016 Ik had nu wel graag een receptje in je topic willen lezen Quote
Indy Geplaatst: 17 mei 2016 Geplaatst: 17 mei 2016 Ik maak hem zo: Rabarber likeur ,rabarbercello• 500 gr rabarber (liefst de rode,die is zoeter, en geeft die mooie roze kleur)• 200 gr suiker• 1 fles 70cl, alcohol van 35-40%• 1 (weck) pot met afsluitbaar deksel.• Was de rabarber en snij hem in hele fijne plakjes (niet schillen)• Meng de suiker en de rabarber in een mengkom.• Doe de met suiker gemengde rabarber in de pot,en giet de alcohol er over.• Laat dit 3-4 weken staan op een donkere plek, schud dit elke dag• Filter dit na 3-4 weken• Puree de overgebleven rabarber• Doe de puree in een zeef• Laat een beetje vocht uit de rabarberpuree bij het mengsel druppelen tot het niet meer helder is, zo krijg je een mooie roze kleur.• De rabarberpuree zou je eventueel weer door vanillevla kunnen doen,als toetje. Wij vinden dat lekker • Giet de roze rabarbercello in schone flessen en laat 3-6 maanden op smaak komen• Wanneer je likeur nog niet helemaal helder is, kun je deze filteren door een schone doek, of een koffiefilter.• Ijskoud serveren Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.