Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb een mega-oogst peultjes..een beetje veel gezaaid. Heeft er iemand ervaring met peultjes invriezen?

Blancheren of rauw?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vorig jaar had ik sperzieboontjes geblancheerd en ingevroren, één grote natte zooi. Niet lekker. Zit er toch te denken ze eens rauw in de vriezer te gooien.

Geplaatst:

Met wecken blijft er misschien ook niet veel over. Ik doe denk ik half om half ( blancheren en rauw) en laat het nog weten..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik snap het niet waarom blijft er mischien niet veel van over, ik ben dat van plan namelijk

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Nu ik dacht, omdat je ze normaal ook maar 4 minuutjes kookt, dat ze dan al "verkookt zijn als ze geweckt worden, ik weet het niet uit ervaring hoor...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Heb helaas niet genoeg peultjes om in te maken; 5 planten , net genoeg om een paar x lekker van te smullen. Volgend jaar een bak vol! Ons moeder blancheert ze en dat is best te eten.

  • 8 maanden later ...
Geplaatst:

Blancheren water koken dan de peultjes of bonen er in .Als het kook er uit halen.dan in een bak met koud water stoppen (schrikken) en dan eruit op een doek.

op een dienblad leggen in de diepvries.zo kan je ze los invriezen. Wat heel belangrijk is uit de diepvries in de pan koken of wokken.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Ik weet niet of je sperziebonen met peultjes kunt vergelijken (nooit peultjes gegeten ) Maar de sperziebonen heb ik rauw ingevroren en als ik ze nu eet, breng ik water een de kook en haal dan pas de bonen uit de vriezer en mik ze in t kokend water....6 minuten...dan zijn ze lekker....beetgaar.

 

eerst ontdooien of langer koken...worden ze waterig of slap/taai.

Geplaatst:
Blancheren water koken dan de peultjes of bonen er in .Als het kook er uit halen.dan in een bak met koud water stoppen (schrikken) en dan eruit op een doek.

op een dienblad leggen in de diepvries.zo kan je ze los invriezen. Wat heel belangrijk is uit de diepvries in de pan koken of wokken.

 

Ik heb alles precies zo gedaan Thea en had toch slappe bende ( de peulen) en karton ( de sperziebonen). het zal ook wel aan de soort liggen niet?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

mijn oma blancheerde normaal altijd de sperziebonen (dus of het voor peulen ook zo werkt weet ik niet), totdat mijn opa een paar jaren zo doorsloeg met z'n bonen telen, dat vrijwel niemand ze meer lust tegenwoordig mijn oma en moeder hebben ze toen rauw in de vriezer gedaan. water aan de kook, bevroren boontjes er bij en niet te lang koken, we merkten geen verschil met de geblancheerde. hier gaan ze tegenwoordig ook rauw de vriezer in.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...