Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zaden Aziatische groenten en kruiden


jasmin

Aanbevolen berichten

Ondertussen heb ik nog meer sites gevonden, en ook iets goedkoper...

 

maar Dennis, ik kom uit een andere planeet, uit een ander tijdperk, ben gewoon bijna bejaard... ik heb geen idee hoe ik zoiets moet doen. Ik heb ook geen Paypal.

 

Ik hoef ook geen handleiding, want ik ben zo'n eigenwijze bejaarde... ik roep gewoon mijn kinderen erbij als ik zoiets van plan ben... op dat soort momenten zijn ze reuze nuttig...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Monique, mocht je daar ooit iets willen bestellen, geef dan aub een seintje. Misschien kunnen we dan een bestelling combineren. Ik wordt helemaal hyper als ik die site bekijk. Maar ik heb totaal geen ervaring met buitenlands bestellen.

 

Doe ik, maar ik wil eerst een kasje, dan kan ik wat meer exotische dingetjes kwijt (of alleen lekkere tomaatjes en pepertjes )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook geen haast hoor. Ik zit me eigenlijk te orienteren voor volgend jaar. Het eerste jaar mocht in van mezelf nog niet teveel exotisch, omdat ik eerst maar eens de basis moest leren (strenge juf voormezelf), maar als ik zo'n site zie, dan ... kriebelt het toch...

 

Ik ben ook eens aan het loeren naar de Japanse rassen, omdat daar zo nu en dan bij staat dat een bepaalde variant tegen milde vorst bestendig is. Ze werken wel met veel hybriden, maar de grap is volgens mij dat ze exotische groenten zo kweken dat ze tegen een kouder klimaat bestand zijn. Ik weet het niet zeker, maar zo'n gevoel kreeg ik ineens...

 

Ik heb inmiddels peulen van een Thaise paksoi soort. Ze zijn nog niet helemaal rijp en bruin, maar het gaat de goede kant op. Het oorspronkelijke zaad was met iemand van een vakantie in Thailand mee terug gekomen. Ik augustus ga ik testen wat er uit dit zaad gaat komen, of het levensvatbaar en of dóór-kweekbaar is. Het is het type Shanghai-paksoi, maar de variant is onbekend. Ik kan je straks wel zaad hiervan sturen als je wilt. Ik gok dat de oogstbare paksoi ongeveer 15 a 20 cm is.

 

Ik wil ook die mini-dwerg variant uit China, die bij Vreeken te koop is. Volgens mij in 30 dagen oogstbaar. Die hele kleine dingen zijn zo lekker in de wok!!

 

Er staat ook Greenboy te bloeien... Ik had een klein rijtje staan. Twee zijn in bloei geschoten, maar niet allemaal.

 

Inmiddels heb ik al kunnen constateren dat de Thaise basilicum die ik van jou had gekregen de juiste geur en smaak heeft die ik zocht. Ik ken hem onder een andere naam: horapa. Maar er zullen wel een aantal basilicum varianten zijn die erg dicht bij elkaar liggen. Dat gaat straks Thaise viscurry worden, heb nu al zin!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat de basilicum de goede blijkt te zijn.

Oeh, en weet je wat ik nou wel zou willen? Curryleaves......

Ik heb niet zulke enorme wensen, maar zelf pepertjes oogsten en sambals maken wil ik graag, en ik ben al heel blij met mijn koriander . Dat kan ik hier gewoon niet lekker vers krijgen. Ja, minimale hoeveelheidjes voor een max prijs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Wij zijn allebei kennelijk dol op viscurry!!

 

Je hebt gelijk: het is een wereld van verschil tussen verse en gedroogde curry leaves. Net zoals verse en gedroogde basilicum... niet eens te vergelijken...

 

Ze zijn trouwens wel prima in te vriezen. Ik heb inmiddels een beetje gegoogled... tot nu toe nog geen aanwijzingen gevonden van zaadverkoop van de plant (boom)...

 

Het kan wel gezaaid en geoogst worden: http://enjoyindianfood.blogspot.com/2007/11/curry-leaves-plant.html

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...