Vuur Geplaatst: 21 oktober 2015 Share Geplaatst: 21 oktober 2015 Hai allemaal, ik heb vorige week meloenpeerchutney gemaakt, en ben er heel tevreden over. Mijn ingredienten:800 g half-rijpe meloenpeer in blokjes600 g courgette in blokjes370 g ui kleingesneden400 g moesappel in blokjes1 groene chilipeper40-50 g gesuikerde gember fijngesneden450 ml wittewijnazijn380 g suikerspecerijenzakje met veel pimentbollen, een paar kardemompeulen, 2 steranijs en wat sechuanpeper Ales gemengd, geroerd en dan een paar uur lang laten pruttelen met regelmatig geroer.Toen het zo dik was dat ik bij roeren de bodem een tijdje kon zien, heb ik het specerijenzakje eruit gehaald, de chutney heet in potten gedaan, dichtgedraaid, 5 min op zijn kop gezet en af laten koelen. Ik had nog een vijfde potje, maar die was niet vacuum getrokken, dus die hebben we de volgende dag maar meteen geproefd. Voor een chutney vond ik 'm licht, fris en fruitig (al kan dat er natuurlijk aan liggen dat hij vers was ipv een paar maanden oud). Was lekker bij kaas en varkensvlees. Ik denk dat dit ook het lot van de overige meloenperen gaat worden, want ik heb ernstig mijn twijfels dat die nog fatsoenlijk rijp gaan worden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 21 oktober 2015 Share Geplaatst: 21 oktober 2015 Wat een leuk en verrassend recept Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Vuur Geplaatst: 23 oktober 2015 Auteur Share Geplaatst: 23 oktober 2015 dank je wel Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.