Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Glazige aardappels


C.Hartog

Aanbevolen berichten

Beste leden van dit forum,

 

Vorige week hebben we onze aardappels gerooid en nu zag ik dat de meeste aardappels aan het uitlopen waren en zelfs al kleine aardappeltjes hadden.

Nu hebben we gister een maaltje gegeten maar er zaten een aantal glazige aardappels bij. Vorig jaar hebben wij dit niet gehad terwijl de oogst en planttijd hetzelfde zijn...

 

Hoe komt het dat de aardappels glazig zijn en uitlopers hebben?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeger vertelde men dat glazigheid kwam door bevroren aardappels.

 

 

Overigens als men aardappels schild, en deze te lang in (hetzelfde) ruim water laat staan, dan zouden de aardappels ook glazig worden.

Wat "te lang" is, weet ik ook niet.

aangepast door Gast

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou heel goed kunnen dat het doorwassen is Jorieke, tenminste als ik de beschrijving in dat interessante artikel lees. Gelukkig was het nog niet zo erg als op die foto's.

Het loof was ook al aan het afsterven.

Bedankt voor jullie hulp, nu weet ik hoe het komt dat ze die uitlopers vormen. Ik hoop dat er niet te veel glazige aardappels tussen zitten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...