HuubvG Geplaatst: 18 juni 2015 Share Geplaatst: 18 juni 2015 (aangepast) Voor een feestje van een 60 jaar geworden familielid maken alle gasten wat en nemen dat mee. Nu kook ik meestal voor 1 persoon, dus dat wordt stressen. ik heb gekozen voor het maken van een soepje. Daar had ik een aardig idee voor, idee nr1: zomersnert. Met verse erwten, wortelen, ui, knoflook en (oer)prei, enz. uit eigen tuin, maar alleen de oerprei is klaar, de rest blijft jammerlijk achter. Nu kan ik al die groenten gaan kopen en er een soep van maken, de selderij heb ik dan wel weer. Maar dat wordt dan gewoon een groentesoep. Dan met dit weer, idee nr2: hete peper - pinda(kaas) - tomaat - kippensoep, waar je zo lekker van gaat zweten, de kou eruit. Misschien iets té? Idee nr3, iemand? Niet geschoten is altijd mis.Er mag vlees in, vegetarische soep wordt al gemaakt. 20 juni 2015 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
prettig gestoord Geplaatst: 18 juni 2015 Share Geplaatst: 18 juni 2015 Thaise kippensoep, met veel verse groentes uet die wel klaar zijn zoals peulen lekkere hete peper, kokosmelk. Of texmex soep, runderboullion, veel bonensoorten, mais, paprika's, tomaten, ook weer een pepertje, serveren met een klodder zure room en geraspte kaas Of heel simpel, champignonsoep al dan niet met een belachelijke hoeveelheid (gerookte) knoflook en room Uiensoep is ook erg lekker, met wat thijm en rozemarijn fijngesnipperd erop Oh of aardappel preisoep, ook altijd lekker. Serveerde ik vroeger met uitgebakken spekjes erop. Bloemkoolsoep, pureeren die hap, goed op smaak brengen.. Maar..groentesoep is bijna altijd het veiligst en je bijna alles in kwijt aan groentesEhh sterkte met kiezen! Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 18 juni 2015 Share Geplaatst: 18 juni 2015 Nr. 3: Monchou (roomkaas) ragoût met stokbrood. (oftewel vegetarische ragoût)Komt door je oerprei aanbod dat ik aan deze denk... recept opgedoken... morsig papiertje in een kookboek verstopt. Een wonder dat ik 'm gelijk vond. Deed het altijd goed op feestjes en simpel en lekker én met prei... Goed op te warmen. Men neme:- 700 gr prei in ringetjes- 2 blokjes Monchou = 200 gr. (recept nog uit de tijd van die Monchoublokjes van 100 gr, deze waren wel minder waterig als de goedkope roomkaas in bakjes van nu dus daar dan wat meer van gebruiken)- bakje champignons in plakjes- bouillonblokjes (4 á 5 kleintjes dus ongeveer 2 grotere?)- peper/zout- 40 gr roomboter- 40 gr bloem- stokbrood/turks brood Kook de preiringetjes ongeveer 10 minuten in water.Maak bouillon met de bouillonblokjes. Kook de champignons in de bouillon tot zacht. Bouillon bewaren!Maak de roux: smelt de boter en meng samen met de bloem tot glad papje, even laten garen.Voeg stukje bij beetje bouillon bij de roux, steeds goed mengen en verwarmen.Tot het een mooie lobbige massa is.Smelt dan de roomkaas erdoor en roer tot het gesmolten en vermengd is.Schep de prei en de champignons erdoor.Op smaak brengen met peper en zout. De ragoût moet zo dik zijn dat als je er een stuk stokbrood in doopt het goed aan het brood blijft kleven, dus zeker niet te dun. Misschien voor het verjaardagsfeest de hoeveelheid verdubbelen. (Als ik zo terugdenk was dit recept goed voor ongeveer anderhalve liter ragoût.) En dan kan iedereen wat in een soepkommetje scheppen en zelf daarin zn broodje deppen. Is echt heel erg lekker. Edit: oeh... Prettig schoot er ff voor... die Texmexsoep klinkt ook erg goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 18 juni 2015 Share Geplaatst: 18 juni 2015 Oohh...Erny....die ragout ga ik binnekort een keer maken! Water loopt me in de mond! En die soepies.....lekker! Ik houd van soepies! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 18 juni 2015 Auteur Share Geplaatst: 18 juni 2015 Twee toffe reacties. In de eerste staan genoeg ideeën voor een lekker soepje. Dank je prettig gestoord! Je maakt het me trouwens wel moeilijk. Kiezen geblazen. Erny, zeker weten dat ik de ragout erbij ga maken! Zonde om de oerprei in een soep te doen, daar kan ook gewone prei in. Het recept lijkt me reuze smakelijk, goed te bereiden. Bedankt! Ik heb weer goede moed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 18 juni 2015 Share Geplaatst: 18 juni 2015 Slasoep met boursin? Altijd lekker en sla heb ik meestal op overschot Ander lentesoepje dat ze hier fantastisch vinden: een vergietje prei en selder in julienne even laten aanstoven, hete bouillon en een portie verse doperwtjes toevoegen, opkoken, fijngehakte kervel toevoegen en nog even laten meekoken. De kervel moet fris groen blijven.En de traditionele soep op een bijeenkomst van mensen met wie we elke zomer samenkomen, is kippenbouillon met een julienne van knolselder, wortel en prei met vermicelli en massa's balletjes. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 18 juni 2015 Auteur Share Geplaatst: 18 juni 2015 Dat zou dan pluksla worden, ook een leuk idee, lekker fris zomer(ja het is zomer zondag a.s.!)soepje. Nu nog de keuze maken, ik laat het wel weten na afloop. Nog even tijd om recepten nog eens door te lezen en de keus te maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jane Doe Geplaatst: 19 juni 2015 Share Geplaatst: 19 juni 2015 Lust iedereen wel de speciale soepen? Zullen lekker smaken als ik dat zo lees, maar niet ieder zijn smaak misschien? Eet ieder vlees en dan bijvoorbeeld ook varkensvlees? Groentensoep, tomatensoep en kippensoep zijn wat neutraler en kun je makkelijk 2 of meer soorten van aanbieden. De groentensoep kan de basis van de tomatensoep zijn, lekker makkelijk.Lekker met stokbrood of broodjes, met verschillende salades die je er ook op kunt smeren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 19 juni 2015 Share Geplaatst: 19 juni 2015 Nr. 3: Monchou (roomkaas) ragoût met stokbrood. (oftewel vegetarische ragoût) gesaved! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 19 juni 2015 Auteur Share Geplaatst: 19 juni 2015 Jane doe, er was een lijst met gerechten waaruit je kon kiezen en doorstrepen. Er stond soep, eventueel met vlees, én vegetarische soep op, ik heb voor de 'gewone' soep gekozen, waar vlees in mag, maar het hoeft natuurlijk niet. Er komen ook mensen die geen varkensvlees eten, ik kan eraan denken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 22 juni 2015 Auteur Share Geplaatst: 22 juni 2015 Lust iedereen wel de speciale soepen? Zullen lekker smaken als ik dat zo lees, maar niet ieder zijn smaak misschien? Eet ieder vlees en dan bijvoorbeeld ook varkensvlees? Groentensoep, tomatensoep en kippensoep[/b] zijn wat neutraler en kun je makkelijk 2 of meer soorten van aanbieden. De groentensoep kan de basis van de tomatensoep zijn, lekker makkelijk.Lekker met stokbrood of broodjes, met verschillende salades die je er ook op kunt smeren. Wat je zegt! Ik heb maar voor de veilige weg gekozen, geen onbekende gerechten uitgeprobeerd, dat doe ik wel een keer voor mezelf. Een groente, kip, tomatensoep dus. Maar wel een pittige. Een strooisel van kruiden als tijm, bonenkruid, wilde marjolein, enz erbij. lekker makkelijkDat nou niet helemaal, ik ben er de halve dag mee druk geweest. Maar de moeite loonde, de soep ging er lekker in en was het eerst op van de 4. Allen nogmaals bedankt voor suggesties. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.