speets Geplaatst: 1 april 2018 Share Geplaatst: 1 april 2018 Ik wil spek pekelen om koud te roken, in bier met kruiden (tijm, laurier enz).Normaal kook je de kruiden eerst in de pekel, maar bier koken lijkt me zo euhm... Zou jij die stap over durven slaan? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 16 april 2018 Share Geplaatst: 16 april 2018 Wij hebben zo speklappen gedaan, maar mijn man kookte de kruiden niet van te voren. Gewoon een marinade maken van alles , en regelmatig insmeren. Je begint dus een dag voor je het rookt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 17 april 2018 Share Geplaatst: 17 april 2018 Dank Indy, maar ik had erbij moeten vertellen dat ik een groot stuk vlees (1 kilo) een week in de pekel wilde leggen en daarna nog 24 uur koud roken. Niet marineren maar pekelen. Ik had in mijn hoofd dat je - zeker als je daarna koud gaat roken en/of het vlees weken laat drogen - de pekel met kruiden en specerijen moet koken om eventuele kiemen te doden. Intussen is het kwartje gevallen: Ik was in de war met het inleggen in azijn. Oud hoofd Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.