Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Waarschijnlijk is het voorspelbaar dat het er bij mij niet in komt. In het topic van Aardbeienjim heb ik al een paar citaten geplaatst die ik hieronder ga kopiëren...

 

Veiligheidsinformatie Glyfosaat 360

· Gevaar voor ernstig oogletsel.

· Vergiftig voor in het water levende organismen; kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten

· veroorzaken.

· Gas/rook/damp/spuitnevel niet inademen (toepasselijke term(en) aan te geven door de fabrikant).

· Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen.

· Afval niet in de gootsteen werpen.

· Een bescherming voor de ogen/voor het gezicht dragen.

· Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken.

· Neem passende maatregelen om verspreiding in het milieu te voorkomen.

· Deze stof en de verpakking als gevaarlijk afval afvoeren.

· Voorkom lozing in het milieu.

· Beschermende handschoenen/beschermende kleding/oogbescherming/gelaatsbescherming dragen.

· BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen.

· Onmiddellijk een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

· De inhoud en de verpakking verwerken volgens de plaatselijke/regionale/nationale/internationale voorschriften.

· Na het inademen: Verse lucht of zuurstof toedienen; deskundige medische hulp inroepen. Bij bewusteloosheid ligging en vervoer in stabiele zijligging.

· Na huidcontact: Onmiddellijk met water en zeep afwassen en goed naspoelen. Wanneer de huid geïrriteerd blijft, een dokter raadplegen.

· Na oogcontact: Ogen met open ooglid een aantal minuten onder stromend water afspoelen en dokter raadplegen.

· Na inslikken: Drink zeer veel water en voer verse lucht aan. Onmiddellijk een dokter waarschuwen.

· Mag niet in riolering of afvalwater terechtkomen.

· Bij indringen in afvalwater of riolering moet de bevoegde instantie gewaarschuwd worden. Met veel water verdunnen.

Bron:

http://www.zepindustries.eu/nl/pdf/msds/0318_GLYFOSAAT_360_(belgie)_MSDS_NL.PDF

 

 

 

 

Acute symptomen ten gevolge van onopzettelijke blootstelling aan Glyfosaat bevattende onkruidbestrijdingsmiddelen

· Diarree

· Kortademigheid

· Braken

· Zwakte

Bron:

http://www.cdc.gov/niosh/ipcsndut/ndut0160.html

· Oog irritatie

· Pijnlijke ogen

· Branderige ogen

· Troebel zicht

· Opgezette ogen, gezicht, gewrichten

· Gevoelloosheid in het aangezicht

· Branderig gevoel op de huid

· Jeukerige huid

· Geprikkelde huid

· Terugkerende eczeem

· Blaarvorming

· Huiduitslag

· Versnelde hartslag

· Hartkloppingen

· Verhoogde bloeddruk

· Pijn op de borst

· Congestie

· Hoesten

· Hoofdpijn

· Misselijkheid

Bron:

Temple WA, Smith NA. Glyphosate herbicide poisoning experience in New Zealand. NZ Med ] 1992;105:173-174.

 

 

Geplaatst:

http://home.wanadoo.nl/natuurverrijking/publicaties/glyfosaat.htm

 

Enige citaten uit dit artikel...

 

DE AFBRAAK VAN GLYFOSAAT

 

Glyfosaat in de bodem

 

De afbraak van glyfosaat is beslist niet zo volledig en milieuvriendelijk als veelal wordt verondersteld. Hoewel de resultaten van onderzoek verschillen, is het duidelijk dat in elk geval een belangrijk deel van het glyfosaat, tot ongeveer 35%, aan bodemdeeltjes wordt gebonden. Wat er met dit grondgebonden residu in de toekomst gebeurt, is onbekend en kan een ernstig probleem worden als na jarenlange herhaalde toepassing de bodem met glyfosaat verzadigd is.

 

De vermoedelijk kankerverwekkende stof N-nitrosoglyfosaat, reeds genoemd als veront­reiniging in Roundup, kan ook in de bodem gevormd worden, als omzettingsproduct van glyfosaat. Dit betreft slechts een klein deel van de toegepaste hoeveelheid. Een veel groter deel van de toegepaste hoeveelheid, tot bijna 30%, wordt omgezet in aminomethylfosfonylzuur (AMPA).

 

 

 

- De keuze voor Roundup is veelal mede gebaseerd geweest op misleidende voorlichting en reclame voor het middel. Hoewel de Reclame Code Commissie naar aanleiding van klachten van de Stichting Natuurverrijking de fabrikant Monsanto vijf maal bevolen heeft niet meer op een dergelijke misleidende wijze reclame te maken, is de reclame voor het middel niet wezenlijk veranderd. Wezenlijke veranderingen geschieden wel binnen het gemeentelijk beleid. De achtste versie van de Groene Lijst van de Stichting Natuurverrijking bevat bijna 200 namen van gemeenten en provincies, die in de praktijk aantonen, dat groen en bestrating (vrijwel) zonder gif beheerd kunnen worden.

 

 

 

Misleidend achtte de Reclame Code Commis­sie in 1983 (dossier 3318) de kwalificaties van het bestrijdingsmiddel "Roundup":

 

"milieuvriendelijk" en "absoluut veilig voor mens, dier en milieu."

 

In 1990 oordeelde de Code Commissie (dossier 6800) o.a.:

 

"De mededeling "Care for the environment" in combinatie met een groen vignet met vogel bij de aanprijzing van het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup waarvan voorts onder meer gezegd wordt dat het beschikt over "zeer gewaardeerde ecologische eigenschappen" doen de uiting misleidend zijn aangezien daardoor ten onrechte de indruk wordt gewekt dat Roundup milieuvriendelijk is, terwijl het daarentegen een wezenskenmerk van Roundup is om organismen te bestrij­den."

 

In 1991 (dossier 653/6800) bevestigde het College van Beroep deze uitspraak, omdat ook naar het oordeel van dit College "bij de lezer van de advertentie ten onrechte de indruk wordt gewekt dat Roundup geen enkele schade toe­brengt aan het milieu."

 

In 1992 (dossier 91.7157) oordeelde de Reclame Code Com­missie o.m.:

 

"De kop "Roundup en de ecologie" in combinatie met de daarop volgende tekst suggereert een positieve invloed van Roundup op flora, fauna en leefomgeving van de mens en wekt ten onrechte de indruk dat Roundup geen enkele schade toebrengt aan het milieu, terwijl vaststaat dat het een giftig chemisch middel is, dat organismen bestrijdt c.q. doodt. De reclameuiting is op dit onderdeel misleidend."

 

"Ook de claim "snelle en volledige afbraak tot natuurlijke elementen en niet persistent" acht de Commissie te vergaand en misleidend, omdat als onvoldoende weersproken vaststaat dat na gebruik van Roundup giftige residuen in de bodem achterblijven."

 

Eveneens in 1992 (dossier DM 91.7127) achtte de Commissie een reclame-uiting misleidend, omdat de verpakking van Roundup was afgebeeld zonder dat daarop het wettelijk voorgeschreven gevarensymbool of andere veiligheidsvermeldingen zichtbaar waren.

 

In hetzelfde dossier wordt ook de volgende tekst als mislei­dend beoor­deeld:

 

"Maar wie de natuur als grondstof beschouwt, is ook begaan met het milieu" in samenhang met "Rendement en ecologie gaan hand in hand."

 

De dossiers met bij de Reclame Code Commissie ingediende en behandelde klachten over Roundup, bevatten in­middels hon­derden pagi­na's. In alle uitspraken beval de Commissie de adverteerder aan, voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken. Zoals reeds vermeld, is de reclame echter vrijwel niet veranderd. In 1995 werd het glyfosaat bevattende middel AAWiedex, waarvan Monsanto al jarenlang toela­tinghouder is, op de Jaarbeurs in Utrecht zelfs gepresenteerd alsof het een nieuw product was. Het middel kreeg een "tuinpluimnominatie" en in de folder voor de verkiezing van de publieksprijs stond over AAWiedex als vanouds: "Dit product tegen alle soorten onkruiden is mi­lieuvriendelijk en wordt snel afgebro­ken in de grond."

 

Geplaatst:

Dit zeggen ze zelf.... http://www.roundup.nl/product/2/Roundup-Evolution/informatie/6/Veiligheid

 

 

 

Veiligheid

 

Biactivatoren geven Roundup® Evolution een zeer gunstig ecotoxicologisch profiel De ecotoxicologische score voor dieren en de irritatiescore voor ogen en huid is zo laag dat Roundup® Evolution geen gevarenclassificatie draagt (géén Andreas-kruis). Alle lidstaten van de EU hebben unaniem vastgelegd dat het werkend bestanddeel glyfosaat niet carcinogeen en niet mutageen is.

 

Veiligheidsprofiel Roundup® Evolution:

 

* bindt aan gronddeeltjes en sediment

* wordt afgebroken door bacteriën tot natuurlijke stoffen

* heeft een lage toxiciteit voor natuurlijke organismen zoals regenwormen, bijen, hommels

* voldoet aan de norm voor niet doelwitanthropoden (sluipwespen)

* accumuleert niet in de voedselketen

* dieren kunnen zonder risico 5 dagen na bespuiting het gras/hooi eten

 

 

Geplaatst:

Denk dat Jim voortaan wel oppast met wat hij gebruikt

 

Wat betreft het "heftig", ik ben absoluut tegen roundup. Het is inderdaad bende. Vond meer de opmerkingen, kleine kinderen met gif spuiten en iets mbt alles vragen op het forum etc wat "heftig" overkomen.....

 

Maar goed terug naar het onderwerp, ben inderdaad benieuwd wat je met de planten gaat doen, en de grond wil je die als moestuin gebruiken, daar zit dan toch ook nog een tijd eigenlijk gif in?! Hoe lang duurt het voor die bende is uitgewerkt?

Jooze

 

Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com

Geplaatst:

Ik heb het al eens eerder vermeld op het forum, ik vind het schandalig hoe roundup jarenlang als milieuvriendelijk op de markt is gezet. Diverse onderzoeken en ervaringen hebben aangetoond dat roundup toch niet zo onschuldig blijk te zijn zoals al die jaren werd beweerd. Met name voor het bodemleven en water blijkt roundup extreem giftig (o.a. amfibieën en vissen). Nu hebben ze de verpakking en marketing aangepast maar het 'kwaad' is al geschied en staat roundup bekend als een milieu vriendelijk goedje.

Geplaatst:
Denk dat Jim voortaan wel oppast met wat hij gebruikt

 

Wat betreft het "heftig", ik ben absoluut tegen roundup. Het is inderdaad bende. Vond meer de opmerkingen, kleine kinderen met gif spuiten en iets mbt alles vragen op het forum etc wat "heftig" overkomen.....

 

Maar goed terug naar het onderwerp, ben inderdaad benieuwd wat je met de planten gaat doen, en de grond wil je die als moestuin gebruiken, daar zit dan toch ook nog een tijd eigenlijk gif in?! Hoe lang duurt het voor die bende is uitgewerkt?

 

Dat is de grote vraag. Ze hebben namelijk zeer discutabele criteria, halveringswaarden. Bovendien baseerde Monsanto (de producent van het gif) zich op testresultaten van een instantie, Industrial Bio-Test- Laboratory, dat testresultaten heeft vervalst. Google maar. Volgens mij moest het bedrijf uiteindelijk ook sluiten.

 

Ook de accumulatie, dus opeenstapeling vanwege herhaaldelijk gebruik, wordt niet meegenomen in de officiële informatie van het bedrijf. Ze hebben wel toegegeven dat in de afgestorven planten het gif aanwezig blijft.

Zoals te verwachten geeft het bedrijf zelf geen info over interactie met andere preparaten (stel dat je meer dingen naast elkaar in je tuin gebruikt... is heel goed mogelijk als particulier zonder ervaring of kennis).

 

Het is niet voor niets dat overal op de wereld extra onderzoeken zijn gedaan (Canada, Argentinië, Japan) naar aanleiding van klachten van gebruikers, en ... van de buren van gebruikers, of gewoon inwoners van een gebied waar veel met Roundup wordt gespoten (vanuit vliegtuigjes)... maar Monsanto heeft een krachtige lobby, laat gewoon een tegenonderzoek doen waarin de klachten worden ontkend (ja, logisch als je gebruik maakt van een bedrijf dat test resultaten vervalst, maar ze maken gebruik van diverse bedrijven, en altijd is het eindresultaat in hun voordeel... toch wel apart, als andere - echt onafhankelijke - instituten hun twijfels hebben...)

 

Ze zijn trouwens ook producent van Agent Orange, het ontbladeringsmiddel dat in de Vietnamoorlog werd gebruikt op zoek naar vijandige soldaten. Na de oorlog bleken veel Amerikaanse veteranen de meest vervelende klachten hebben opgelopen. Dit werd ook lang ontkent of gebagatelliseerd... Maar inmiddels weten we beter. Dit zal ontgetwijfeld ook gaan gebeuren met Roundup... massaal gebruikt, klachten onder tapijt geschoven, en na twintig jaar erkennen dat de misvormde babies toch een relatie hadden met het gif...

Geplaatst:

Stond t niet hier dan?

Ik zit er aan te denken een notitie op de stelling te plakken waar ze het verkopen hier om de hoek bij de C1000 Maar de vraag is hoe lang dat blijft hangen en wat zet je erop zodat t niet al te agressief klinkt maar je wel info wilt geven.

Good things come in small packages

Geplaatst:

pfff is een hap lucht wel goed voor je? uitlaatgassen!!!jullie rijden toch ook auto neem ik aan? zo kan je bezig blijven natuurlijk.roundup gebruik ik ook vermengt met mcpa blijft men pad goed schoon van en scheelt een hoop werk ik gebruik dit al minstens 10 jaar en werkt prima.maarja er zijn zoveel dingen in het leven wat niet goed is voor het mileu en dergelijks

 

Gr Remco

Geplaatst:

Met een beetje fysieke inspanning is m'n pad ook schoon, voor zover ik m'n pad schoon wil hebben..... Mijn geld kan ik wel beter gebruiken dan gif kopen en die vervolgens op de grond aanbrengen waar ik een paar weken later van wil eten.... Ik zie geen logica.

Geplaatst:

ach ja ik wel ieder zijn keus de een houd van een strakke tuin de ander van een heemtuin waar alles groeit en bloeit en de ander roeit het uit

Geplaatst:

Onze grond werd door de vorige eigenaar regelmatig 'dood gespoten' met roundup en toch stond er uiteindelijk nog onkruid in. Wij wieden dat weg en het is op die manier best onder controle te houden (en sterk verminderd tegen vroeger).

Onze buurman blijft echter volharden in de boosheid. Vorig jaar waren onze bramen (tegen de draad aan zijn kant) net klaar om geplukt te worden toen hij eraan begon... we hebben ze eerlijk gezegd niet meer durven op te eten.

Geplaatst:

Ik vind ook dat als je gif gebruikt dat dat een soort van houding weergeeft dat je niet accepteert dat je met de natuur werkt. Dat je koste wat kost de natuur de baas wilt zijn, in control. Dat toch het onkruid altijd weer terugkomt lijdt dan weer tot meer frustratie.

Ik zie het onkruid gewoon als een onderdeel van het geheel. Ik trek het op droge dagen eruit en laat het dan gewoon op die plek liggen, een paar dagen later zie het al niet meer terug. In mijn beleving is het dan gewoon weer "teruggegeven aan de aarde".

Geplaatst:

Pff, en dat zijn dan vrijwilligers bij een voetbal vereniging..

 

Ben ik vandaag aan t gymen , gymen we buiten... Ergens op voetbal velden : Zie ik zo'n figuur van hun daar, spuitend over de aarde/tegels gaan ... Zal vast wel RoundUp geweest zijn ofzo , ben je ook een luie vrijwilliger

Geplaatst:

ja ik probeer idd zoveel mogelijk te wieden voordat het in bloei komt. Maarja soms zijn ze me te snel af

 

Wat ik trouwens wel graag met een flinke lading gif zou willen uitroeien zijn de paardestaarten.... Toen wij de tuin kregen was hij best verwaarloosd en stond vol paardestaarten. Iedereen wel weer een tip hoe van deze jongens af te komen, maar wat we ook probeerden, het helpt niet. Nu dus maar geaccepteerd.

Geplaatst:

@ bart, ze zeggen kalk. Het houdt namelijk van verzuurde niet bewerkte grond. Vandaar dat het vaak onder tegels blijft zitten. Ik zie ze hier gewoon in de bermen groeien op het moment. de gemeente reiniging zet er de grasmaaiers op.

Geplaatst:

Krijg ik hier ook niet weg, zelfs niet met kalk. Er zijn altijd wel hoekjes en kantjes waar het blijft hangen (onder een waterbak, onder een schuttingmuur, ...) om dan weer overal heen te kruipen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...