kustlijn Geplaatst: 21 augustus 2010 Delen Geplaatst: 21 augustus 2010 Als ik in recepten lees: groene tomaten, lees ik hieruit dat het onrijpe tomaten zijn?Ik weet inmiddels ook dat er behalve rode, gele en witte, ook groenen tomaten bestaan. Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Fusilli Geplaatst: 22 augustus 2010 Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Groene tomaten zijn altijd onrijp toch, of bestaan er ook rassen die groen blijven? Nee toch? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 22 augustus 2010 Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Jawel, bijvoorbeeld de Green Zebra Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorg Geplaatst: 22 augustus 2010 Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Ik denk dat ze inderdaad de onrijpe tomaten bedoelen. Tenminste die kom ik meer tegen in recepten dan de groene tomaten rassen. Om welk recept gaat het? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
kustlijn Geplaatst: 22 augustus 2010 Auteur Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Boah...onder andere groene tomaten Chutney`s, en gebakken groene tomaten.Deze heb ik allen door mijn handen laten gaan. Nu we waarschijnlijk aan het eind van de zomer toch een flinke hoeveelheid groene tomaten zullen hebben.En ook omdat we een aantal groene gebarsten tomaten grotendeels toch willen verwerken ging ik er weer naar op zoek.Ik vond deze vanavond, met een uitleg over onrijpe tomaten. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sind grüne Tomaten giftig? Unreife Tomaten enthalten das Glykoalkaloid Solanin (manchmal auch als Tomatin bezeichnet), das ab einer Dosis von 25 mg für den Menschen toxisch und ab 400 mg tödlich ist. Werden grüne Tomaten zu Konfitüre verarbeitet, wie das in Südeuropa üblich ist, sinkt der Solaningehalt im Endprodukt um etwa 35%, da die Tomaten durch Zugabe von Zucker sozusagen verdünnt werden. Das Solanin wird durch das Erhitzen allerdings nicht zerstört (so erhalten z.B. auch Kartoffelchips teilweise noch geringe Mengen Solanin!). Lees de rest op:http://www.kuechengarten.de/Gruene.html Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorg Geplaatst: 22 augustus 2010 Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Het NL voedingscentrum raadt het niet aan om groene tomaten te eten: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veiligheid/schadelijke-stoffen/natuurlijke-gifstoffen/in-planten/aardappelen-en-tomaten.aspx?highlight=tomaten Het gaat natuurlijk bij die recepten om kleine hoeveelheden die je binnenkrijgt maar echt fan ben ik er niet van. Ik gooi de groene tomaten weg als ze niet meer (binnen) verder willen rijpen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
kustlijn Geplaatst: 22 augustus 2010 Auteur Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Bedankt Jorg. Jammer...... Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erik Geplaatst: 22 augustus 2010 Delen Geplaatst: 22 augustus 2010 Wat zonde om ze weg te gooien, die recepten zijn er niet voor niets. Natuurlijk wel met mate eten.En je kunt altijd proberen ze nog te laten rijpen in een zak met een appel / banaan, zoals in een ander topic geschreven. Niet geschoten is altijd mis en beter dan weggooien Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Frank Houweling Geplaatst: 23 augustus 2010 Delen Geplaatst: 23 augustus 2010 Het is altijd beter om geen groene tomaten te eten. Deze vruchten komen uit de nachtschade familie, en de onrijpe vruchten van de meeste planten uit deze familie zijn giftig. Deze kunnen zelfs in vrij kleine hoeveelheden darmklachten veroorzaken. Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nachtschadefamilie Quote Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.