appelvrouw Geplaatst: 25 januari 2015 Share Geplaatst: 25 januari 2015 Zojuist heb ik zaaigrond samen gesteld..met daarin vermiculiet, geel zand, molshoopaarde en bladgrond.Dat laatste komt van eigen blad en ik zag dat er verschillende zaailingetjes zaten in de zak. Om de aarde van zaad te ontdoen heb ik het in een grote ovenbak op de houtkachel gedaan..in deze bak is het ondertussen al goed heet aan t worden. Hoe lang zou ik het gloeiend moeten houden om de zaden/kiemen dood te maken? Zou 5 minuten genoeg zijn? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
MartinH Geplaatst: 25 januari 2015 Share Geplaatst: 25 januari 2015 Volgens mij hangt het ervan af hoe dik de laag grondig die in de bak zit. Hoe dunner hoe korter het duurt zou ik denken... Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 25 januari 2015 Auteur Share Geplaatst: 25 januari 2015 Dat begrijp ik, Dank je wel. De dikke laag aarde is al snel in zijn geheel gloeiend heet.. ik vroeg me af hoe lang ik het zo moest verhitten. Uiteindelijk heb ik het nog tien minuten heet gehouden. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Piroska Geplaatst: 25 januari 2015 Share Geplaatst: 25 januari 2015 Ik steriliseer niet de zaaigrond maar wel de vermiculiet. Deze doe ik in een roestvrijstalen bak op de houtkachel en laat hem flink heet worden, als hij echt heet is laat ik hem 10 minuten staan en dan haal ik hem van de kachel. Tot nog toe lijkt dit prima te gaan. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 25 januari 2015 Auteur Share Geplaatst: 25 januari 2015 OK dank je wel Piros. T grappige is dat ik het precies zo gedaan heb met de gemengde grond vandaag..het luchtje dat eraf kwam vond ik niet echt aangenaam. Ik dacht de volgende keer eerst maar de grond te steriliseren en dan pas de vermiculiet erbij te doen..nu blijkt dat jij juist dát steriliseert. Waarom alleen de vermiculiet? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 26 januari 2015 Share Geplaatst: 26 januari 2015 ik denk dat 80 graden genoeg is anders verbrandt je organisch materiaal, en dan een minuut of 10; wij doen het in de oven op 80 graden met een vleesthermometer erin, anders wordt het erg ongelijkmatig heet er zullen wel wat bacterien blijven leven maar dat lijkt me alleen maar goed linkje Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 26 januari 2015 Auteur Share Geplaatst: 26 januari 2015 Die vleesthermo is een goed idee ROb. IK steriliseer de grond alleen maar voor de onkruidzaden eigenlijk..misschien voor een enkele schimmel, maar de grond is nog niet gebruikt. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.