aalterse-willy Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 Ben hier een half uurtje aan het zoeken geweest op het Forum maar niet gevonden wat ik wou weten.Als ik me goed herinner heeft iemand ooit gezegd dat men Bitterzout (MgSO4) bij het kookwater moet doen om de eitjes beter te kunnen pellen na het koken.Wie weet hier meer over?De eitjes van de Bresse kippen zijn zeer moeilijk te pellen, bijna nooit een mooi ongeschonden eitje als resultaat. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 zie hier, Halleluja succes http://www.culy.nl/inspiratie/superslimme-tip-om-je-gekookte-eieren-makkelijk-te-pellen/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ktrijn Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 Ik dacht ook dat verse eieren pellen veel moeilijker is, misschien zijn ze nog tevers als je ze kookt? Ook eieren onder water pellen helpt! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 Ik pak ook de wat oudere eieren om te koken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
aalterse-willy Geplaatst: 29 december 2014 Auteur Share Geplaatst: 29 december 2014 Ik was dus verkeerd, het is baking soda of zuiveringszout en niet bitterzout.De chemische formule verschilt nog heel wat!!!Bedankt. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 precies graag gedaan Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
marijke Geplaatst: 29 december 2014 Share Geplaatst: 29 december 2014 In het kookwater een schepje keukenzout om event. uitkoken van het ei te voorkomen.Na het koken de eieren kort onder koud water laten 'schrikken'.Op deze manier heb ik altijd prima gekookte eitjes. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zoniet Geplaatst: 30 december 2014 Share Geplaatst: 30 december 2014 Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem. dit Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 30 december 2014 Share Geplaatst: 30 december 2014 Ik doe altijd standaard een scheut azijn bij het kookwater. Dan koken ze niet kapot bij een evt. scheurtje. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geertlaurent Geplaatst: 4 januari 2015 Share Geplaatst: 4 januari 2015 Oh ik rol ze altijd wat heen en weer over de tafel alvorens ze te koken. Helpt ook maar heb geen ervaring met de eitjes van Bresse kippen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.