Charly Geplaatst: 3 april 2018 Share Geplaatst: 3 april 2018 @Spitskool: Ah sorry. Vegan is ook ei-loos. Vergeet ik steeds. Nah ja. Hoop dat je een alternatief gevonden hebt en dat het je maar mag smaken! Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 3 april 2018 Share Geplaatst: 3 april 2018 @Charly Het was superlekker! Zelfs zonder ei. (En ja, ei lijkt praktisch dierloos, dus ik snap je he-le-maal! ) Uiteindelijk maakte het blaadje basilicum het hele gerecht af. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
pippi Geplaatst: 3 april 2018 Share Geplaatst: 3 april 2018 Die knolselderijburger met paddenstoelenjus klinkt erg lekker, ik heb nu meteen trek! Wij aten vanavond smashed potatoes (hele aardappels in de schil bijna gaar koken in groentebouillon, dan 'pletten' op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie/knoflook/peper/zout/andere kruiden en dan een kwartier tot half uur in de oven) met gekaramelliseerde witlof (kontje eraf, blaadjes los trekken, uitje fruiten in flink wat boter - ik gebruik Wajang, dat is lekker 'boterig' - witlof erbij, scheutje basilico-azijn, peper, zout, en twee flinke eetlepels bruine suiker en dan roerbakken). Ik vond witlof met ham en kaas vroeger zo lekker en het heeft even geduurd voor ik een goed vervangrecept voor witlof had, maar dit is echt heel erg lekker. En de vegan shoarma van de Jumbo mocht niet ontbreken, ik vreet dat spul nog net niet als ontbijt. Ik ga het morgen als experiment heel klein snijden en opbakken als kleine spekjes en dan door de pasta, eens kijken hoe dat bevalt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mw Tralala Geplaatst: 5 april 2018 Share Geplaatst: 5 april 2018 Gewokte groenten en paddo's met rijst en sjoete sjilisjaus; Kook (zilvervlies)rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.Verhit ondertussen olie in een wok (of iets anders) en roerbak hierin 1 grote rode gesnipperde ui, 3 fijngesneden paprika's(rood, groen, geel, wat je in huis hebt) en een flinke handvol (heel flink) heel fijngesneden broccoli.Voeg, als de groenten een beetje zacht beginnen te worden, 250 g fijngesneden gemengde paddestoelen toe. Roerbak nog even mee.Voeg dan srirachasaus (of cayennepeper of wat dan ook), sjoete sjilisjaus, ketjap manis en donkere sojasaus toe. Naar smaak, op 't oog enzo.Je wilt een goeie verhouding tussen zoet, pittig en zout. Proeven dus.Breng aan de kook en laat een beetje inkoken tot de saus een beetje stroperig wordt. Gaat snel hoor, dus erbij blijven Serveren met de rijst en pinda's of cashewnoten. Kei-lekker. Al zeg ik 't zelf Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 5 april 2018 Share Geplaatst: 5 april 2018 Ik eet vanavond een wrap met gegrilde zoete aardappel, bruine rijst, zwarte bonen en uiteraard handenvol koriander. Op smaak gebracht met wat chili flakes, cayenne peper, gewoon op het oog, naar smaak, uit de losse pols zoals Mw Tralala hierboven al zo mooi zegt. Oh ja, ook nog wat zelfgemaakte tahinsaus, gemaakt tot een dressing met wat zoetspul, limoensap en knoflook. Kom maar door met dat bord! Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 18 april 2018 Share Geplaatst: 18 april 2018 (aangepast) Ik (en dus ook mijn eega) ga straks eten: gebakken gnocci, met zelf gerookte paprika (BBQ), artisjokharten, zwarte olijven, wat spinazie (uit de tuin), uitje, knoflook en wat vensterbankbasilicum. Misschien nog wat pistachenoten erbij, omdat het kan. 18 april 2018 aangepast door Gast Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
pippi Geplaatst: 18 april 2018 Share Geplaatst: 18 april 2018 Oh, er komen weer lekkere recepten voorzij zeg! Ik heb vanavond de nieuwe vegan shoarmapizza van New York Pizza gegeten, en die was niet vies. Er had alleen wel een tikje minder (vegan) kaas op gemogen. Om het semi-gezond te maken had ik er jonge spinazie uit de tuin bovenop. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 18 april 2018 Share Geplaatst: 18 april 2018 Wij aten vanavond smashed potatoes (hele aardappels in de schil bijna gaar koken in groentebouillon, dan 'pletten' op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie/knoflook/peper/zout/andere kruiden en dan een kwartier tot half uur in de oven) met gekaramelliseerde witlof (kontje eraf, blaadjes los trekken, uitje fruiten in flink wat boter - ik gebruik Wajang, dat is lekker 'boterig' - witlof erbij, scheutje basilico-azijn, peper, zout, en twee flinke eetlepels bruine suiker en dan roerbakken). Help me even herinneren dat ik dit ergens de komende twee weken ook op het menu heb staan. Want dit klinkt lekker! (Oh, wat is wajang trouwens? Ik ken het alleen als Maleise schaduwpoppen. En die zijn, voor zover ik weet, niet boterig. ) Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
pippi Geplaatst: 18 april 2018 Share Geplaatst: 18 april 2018 Wajang is vegan margarine. De Jumbo heeft het (meestal). Bij de AH hebben ze nu bio vegan bak&braadmargarine, die ga ik ook eens uitproberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 18 april 2018 Share Geplaatst: 18 april 2018 Mja. Ik vind die Wajang niet zo lekker. En mijn buik wordt er ook niet wild enthousiast van. Geen idee waarom. Bij de appie hebben ze ‘planten margarine’ ook gewoon zo’n pakje bakboter. Die vind ik veel fijner. Persoonlijk natuurlijk he. Maar ik schrijf t maar even voor wie toevallig ook last krijgt van Wajang. Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 20 april 2018 Share Geplaatst: 20 april 2018 Heeft er al iemand die kokos boter geprobeerd als alternatief voor gewone boter? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 20 april 2018 Share Geplaatst: 20 april 2018 Ja ik gebruik kokosvet/olie. Soms op brood en ook om mee te bakken. Maar degene die geen geur heeft vind ik lekkerder in gebruik dan met sterke(re) kokossmaak..dat bevalt niet altijd. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 21 april 2018 Share Geplaatst: 21 april 2018 @angela Ik gebruik het ook wel eens, een prima vervanger voor boter als je vegan wilt bakken. En verder at ik een toetje vandaag. Keihard plantaardig die Cornetto. Recept: binnen lopen bij je plaatselijke buurtsuper en uit het vriesvak halen. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
pippi Geplaatst: 21 april 2018 Share Geplaatst: 21 april 2018 Oooooh, ik wil ook een cornetto. Hier heeft geen enkele supermarkt ze. Bij welke heb je hem gekocht? Dan ga ik daar eens vragen of ze hem niet kunnen bestellen. On topic hebben wij spinazie uit de tuin gegeten met aardappels en de visburger van Vivera. Spinazie met knoflook geroerbakt in olijfolie. Was lang niet vies. En ik heb al de hele dag vreselijke trek in een koffiebroodje. Niet zo'n kaneelbroodje, maar met rozijnen en banketbakkersroom en zo'n dikke laag glazuur erbovenop. Ik wilde eigenlijk vanavond proberen of ik ze zelf kon maken, maar het is er niet van gekomen. Morgen. Morgen ga ik ze maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 22 april 2018 Share Geplaatst: 22 april 2018 Ik was verbaasd dat ze hem hadden bij de buurtsuper. In dit geval de MCD. Als onze MCD hem al heeft, wil iedere andere super hem ook wel voor je bestellen pippi. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 24 april 2018 Share Geplaatst: 24 april 2018 Gisteren een bonenburger gegeten van geplette witte bonen, stukjes jalapeño peper, koriander, verkruimelde nacho's en wat bloem. Even in de koelkast en daarna omvormen tot burgers. In de pan ermee en serveren op een broodje met paprika, of andere toppings. Jummie! Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 4 mei 2018 Share Geplaatst: 4 mei 2018 Ik heb net gekruide (daslook, pijplook en Chinese 5 spice) en met vegan ‘vlees’ gevulde fa mian bing gegeten met een sausje van verse gember, Japanse sojasaus, rijstazijn en wat sesamolie. Uiteraard buiten in de zon opgegeten. Recept: deeg maken met bloem en water, wat bloem en olie voor vegan roux, de vulling maken met kruiden en heel klein gesneden vlees, daslook en pijplook. Daarna rollen, plat slaan en in de pan bakken. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 6 mei 2018 Share Geplaatst: 6 mei 2018 Ziet er goed uit, zoiets maak ik wel eens met brandnetel, knoflook,en noten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 6 mei 2018 Share Geplaatst: 6 mei 2018 Dat klinkt echt lekker Indy. Die ga ik proberen te onthouden. Hier vanavond een vegan bbq gehad, met o.a. geroosterde puntpaprika, gevuld met zwarte ‘sticky rice’ en groentespiesjes. De vegan kruidenboter (met kruiden uit eigen tuin) was binnen no time door het gezelschap verorberd. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 17 mei 2018 Share Geplaatst: 17 mei 2018 Ik heb net Kaukasische spinazie, paksoi, Kaapse knoffel, pijplook, early mizuna en andere groene kleine beetjes groente uit de tuin geplukt. Dit ga ik mixen met paddenstoelen, gember, sojasaus, knoflook, sesamolie en andere dingen en vervolgens grof pureren zodat ik eindig met verschillende vullingen voor een aantal vegan dumplings. Even vouwen, aanbraden en stomen maar. En ik stop meteen ook de vriezer vol. Lekkâh! Ideaal ook om kleine beetjes groente te mixen en gebruiken. De restjes zeg maar die net niet genoeg zijn voor een hele maaltijd. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 17 mei 2018 Share Geplaatst: 17 mei 2018 (aangepast) Onlangs het volgende op tafel gezet, en zelfs mijn meest notoire vleeseters vonden de combinatie lekker:- stoofpotje van aubergine, rode paprika, een teentje look, provençaalse kruiden, peper en zout en op het einde van de gaartijd een portie verse spinazie (gewoon nog even laten slinken)- tofuschnitzels (schijfjes tofu gemarineerd in sojasaus met wat sesamolie erbij, door een papje van de helft bloem en de helft boekweitmeel gehaald en vervolgens door paneermeel met provençaalse kruiden - daarna in olie gefrituurd)- rijst- een sausje van gestoofde sjalot, geblust met witte wijn en sojaroom, op smaak gebracht met peper, zout en wat citroensap 7 juni 2018 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 3 juni 2018 Share Geplaatst: 3 juni 2018 Maïs-boekweitpannenkoekjes met Mexicaanse vulling (paprika, selder, tomaat, bruine bonen, avocado - gekruid met look, paprika, pili pili en peterselie omdat ik koriander niet zo lekker vind), quinoa, sla en veganaise. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 6 juni 2018 Share Geplaatst: 6 juni 2018 Ik heb de man er op uit gestuurd om friet te halen, want vegan. Maar dan we geserveerd met vijf verschillende soorten bloemen om het nog een beetje classy te houden. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
pippi Geplaatst: 6 juni 2018 Share Geplaatst: 6 juni 2018 Ik moet echt even bij gaan lezen. Vandaag gegeten en errug lekker: de laatste tuinboontjes, plus de erwtjes uit de peulen die ik eerder over het hoofd had gezien met plukken en die te dik waren geworden, geroerbakt met heel veel ui, knersverse jonge knoflook uit de tuin, peper, zout, gembersiroop, sojasaus, sambal, beetje kerrie en wat kruidnagelpoeder. Geserveerd met rijst en de vegan sateschnitzels van Vivera. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Spitskool Geplaatst: 13 juni 2018 Share Geplaatst: 13 juni 2018 Ik at vandaag parelgierst met zoete aardappel uit de oven en gekarameliseerde knoflook. Simpel, maar doeltreffend! Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.