Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pompoen in Gembersiroop (Inmaken)


Erny

Aanbevolen berichten

Pompoen in Gembersiroop

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Kooktijd: 1 uur

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Ingrediënten voor ca. 1 liter.

- 1 kg pompoen met stevig vruchtvlees (bv de Hokkaido)

- 2 limoenen of onbespoten citroenen

- 60 g verse gember

- 500 g fijne kristalsuiker

 

1.

Verwijder de pitten van de pompoen, snijd het vruchtvlees met schil in plakken van 1 cm dikte.

Schil oudere pompoenen.

Was de limoenen, schil een dun laagje van de schil en pers ze uit.

Schil de gember en snijd hem in plakjes.

 

2.

Breng alle ingrediënten met suiker en 1/2 liter water aan de kook.

Kook de pompoen 30-40 minuten op een heel laag vuurtje tot de stukken glazig zijn en uiteen beginnen te vallen.

Haal de pompoen met een schuimspaan uit de siroop en verdeel de stukken over de glazen potten met schroefdeksel.

 

3.

Kook de gembersiroop op een hoog vuur een kwart in en verdeel de siroop over de glazen potten.

Sluit meteen af en bewaar op een koele en donkere plaats.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...