mw vogel Geplaatst: 29 augustus 2014 Geplaatst: 29 augustus 2014 hallo allemaal, omdat ik een kist vol Klaps peren heb, wilde ik eens experimenteren met drogen. In een paar dagen tijd heb ik de perenpartjes op een bakblik steeds in de nawarmte van de oven gezet en iedere dag ook een uur op de droogstand bij 65 graden. Wat me opvalt is dat ze niet wel verschrompelen, heel erg zelfs, maar niet echt droog worden. Ik ben maar gestopt, want ik was bang dat ik niets meer over zou houden Mijn vraag is nu: ligt het aan de soort peren dat het niet goed lukt? Ik heb die tutti frutti partjes in mijn hoofd en die zijn dubbel zo groot als wat ik nu over heb! heeft iemand nog tips? Ik heb niet de rijpste exemplaren genomen trouwens. Ze waren dus niet supersappig. Quote
geedee Geplaatst: 29 augustus 2014 Geplaatst: 29 augustus 2014 Ik kwam deze tegen en ga hem uitproberen; ik heb ook nog perenoogst te verwerken Peren drogen: Geschikt zijn net rijpe vruchten. Niet schillen, slechts overlangs in vieren snijden, kroontje, steel en klokhuis verwijderen. Tijdens het drogen de partjes op hun zijkant leggen. Oven voorverwarmen op de laagste stand. Stoomklep in de ovendeur zetten. Voordrogen: ca. 2 uur, middelste richel. Regelmatig controleren: fruit waarop druppeltjes sap verschijnen, moet er alvast uit. Nadrogen: het fruit is droog als er geen sap meer uitkomt, ook niet als u erop drukt. Ik denk dat 65 graden te warm is?? we gaan het zien ; wordt vervolgd trouwens...deze is ook leuk: PERENCHIPS: Schil de peren en schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf in de lengte in hele dunne plakken. Verwarm de oven voor op ongeveer 80 graden en laat de perenplakjes hierin 2-3 uur drogen tot ze mooi krokant zijn.Als de perenplakjes zijn afgekoeld,zijn ze klaar om te serveren. Hiermee heeft u een lekker en verantwoord tussendoortje. Quote
Rienus Rozema Geplaatst: 4 september 2014 Geplaatst: 4 september 2014 hier wordt het drogen goed omschreven, succes gewensthttp://www.natuurlijkbewaren.nl/website/productinfo_droogkast.php Quote
RobO Geplaatst: 4 september 2014 Geplaatst: 4 september 2014 peren hebben wel veel meer sap dan appels, wij hebben het geprobeerd in de zelfbouwdroger op 50 graden maar na 20 uur opgegevenappels, tomaten (in platte stukjes, eerst gezouten) etc gaan prima Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.